Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Fængslet brandmand var også pædagogmedhjælper

En deltidsbrandmand fra Tårnby Brandvæsen, der er varetægtsfængslet for sex med to piger på 11 og 14 år, var også pædagogmedhjælper i en børneinstitution i Tårnby Kommune. Han er straks blevet afskediget, og forældrene til børnene på institutionen blev informeret om sagen på et forældremøde i torsdags, samme dag som brandmanden blev varetægtsfængslet i dommervagten. Samtidig er det kommet frem, at den 14-årige pige er datter af en anden medarbejder hos brandvæsenet.

Google Maps
Brandvæsen

Aarhus Brandvæsen fik kun 3 mio. kr.

Aarhus Brandvæsen bad for nogle måneder siden politikerne i Aarhus Kommune om at få øget brandvæsenets budget med 4,2 mio. kr. om året. De ekstra penge var en forudsætning for at brandvæsenet kunne opretholde det nuværende serviceniveau. Nu har brandvæsenets ansøgning så været behandlet i byrådet, og resultatet blev, at brandvæsenet fra næste år får tilført 3 mio. kr. Dermed vil brandvæsenet fortsat kunne efterleve lovgivningens krav, men politikerne erkender, at det kan blive nødvendigt at tilpasse serviceniveauet.

Brandvæsen

Vordingborg, Næstved og Slagelse har størst problemer med afgangstiderne

Det er brandvæsenerne i Vordingborg, Næstved og Slagelse kommuner samt på Bornholm, som i øjeblikket har størst problemer med at overholde lovgivningens krav om, at brandudrykningen skal afgå senest 5 minutter efter modtagelsen af alarmen. I Vordingborg var det i 1. halvår kun 58 procent af udrykningerne, som afgik indenfor 5 minutter, mens det på landsplan fortsat var hele 92 procent af udrykningerne, som afgik rettidigt. Se afgangstiderne for alle landets kommuner her.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Hjertestarterforening tager skarpt afstand fra kritik

Det er beklageligt, at en fagforening forsøger at fratage borgerne på Langeland muligheden for at få hurtig hjælp ved hjertestop. Sådan lyder svaret fra Langelands Hjertestarterforening, efter at Reddernes Fagforening i går rettede en hård kritik mod hjertestarterforeningens virke. Hjertestarterforeningen understreger, at deres aktiviteter er baseret på en mangeårig aftale med Region Syddanmark.

Præhospital

Nye sygeplejersker i ambulancerne bliver ansat af region

Når Region Syddanmark fra juli udvider det præhospitale beredskab med fire køretøjer til sygetransport, som bemandes af sygeplejersker, så bliver sygeplejerskerne ikke ansat hos BIOS og Responce. I stedet skal de på samme måde som ambulancelægerne ansættes hos regionen. Ved en kreativ manøvre sikrer regionen desuden, at der ikke kommer nogen ambulancereddere på køretøjerne.

Præhospital

Analyse af Storebæltsulykken: Udfordringer med kommunikation og uddannelse

En ny analyse af den alvorlige togulykke på Storebælt i 2019 er netop blevet publiceret i et videnskabeligt tidsskrift. Her konkluderer fire læger, at den præhospitale del af indsatsen forløb godt, men at det var en stor udfordring, at 40 pct. af radiokommunikationen ikke skete som foreskrevet. Endvidere er det et problem, at næsten halvdelen af de danske akutlæger ikke har en formel indsatslederuddannelse.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælp: Hensynsløse bilister truer reddere

Når nødstedte bilister har brug for hjælp ude på vejene, er autoredderne ofte nødt til at afspærre noget af området eller placere redningskøretøjet, så det forstyrrer den øvrige trafik. Det får nogle bilister til at se rødt. ”Selv ved små uheld eller vejforbedringer møder vi folk, der ikke respekterer afspærringerne. De truer os, giver os fingeren, holder hornet i bund, og nogen træder endda ud af deres biler og spørger, hvad i alverden vi bilder os ind”, fortæller Henrik Ahlstrøm Olsen, der er stationsleder hos SOS Dansk Autohjælp i Køge.

Autohjælp

Kritik af Falcks minutgaranti

Hvad kunden ikke ved, har hun ikke ondt af. Den holdning synes ifølge Ekstra Bladet at være fremherskende i Falck, der reklamerer med hurtig autohjælp og effektiv hjælp på stedet. Falck sparer angiveligt flere millioner kroner om året på at tilbageholde kundernes penge. Penge, som Falck-abonnenterne er berettigede til at få udbetalt. Falcks minut-garanti lover nemlig abonnenten 100 kroner retur, hvis hjælpen ikke er fremme inden for 45 minutter. Men det ”glemmer” Falck at oplyse kunden om på stedet.

Autohjælp

Her er de 165 danske virksomheder og personer med udrykningstilladelse i 2023

Der er i år 104 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er to færre end sidste år. Desuden har 61 virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er syv flere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiets 112-operatører på efteruddannelse

I løbet af 2014 skal operatørerne på politiets alarmcentraler i Slagelse og Aarhus på efteruddannelse. Det skal de, fordi de skal være fuldstændig opdateret med den nyeste viden om 112-systemerne. Operatørerne er første led i alarmeringskæden, og deres viden om systemerne er altafgørende for den videre håndtering af en ulykke.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Dømt for drabsforsøg på politimand

En 37-årig mand er blevet idømt behandling for at have forsøgt at dræbe en politimand i Hvidovre. Drabsforsøget mod politimanden skete i forbindelse med, at en hundepatrulje fra Københavns Vestegns Politi var sendt til et boligkvarter i Hvidovre 2. marts i år. Da patruljen ankom til stedet, blev den 37-årige mand fundet i besiddelse af en kniv og et slagvåben.

Brandvæsen

SINE-radioer var vigtigt redskab i kampen mod svenske skovbrande

Flere hundrede danske og tre grønlandske brandfolk har i løbet af den varme sommer hjulpet svenske kollegaer med at slukke de store, omsiggribende skovbrande i det centrale Sverige. Beredskabsstyrelsen har ledet indsatsen med over 200 brandmænd, og her har brugen af SINE-radioer været en vigtig del i slukningsarbejde – og givet vigtig læring.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook