Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Hadstens nye brandstation indviet

Omkring 170 personer var lørdag mødt op for at indvie Hadstens nye brandstation på Ginneruplundvej i den sydlige del af byen. Den nye brandstation er på 535 kvadratmeter og er indrettet med fuldt fokus på det rette udrykningsflow. Udover garager og mandskabsfaciliteter rummer den også et kontor til administrative medarbejdere og undervisningslokale.

Brandvæsen

Nordjyllands nye beredskab skal spare 7,5 mio. kr.

Når Nordjylland pr. 1. januar 2016 får et fælles beredskab, så bliver en af de første opgaver at finde besparelser på mindst 7,5 mio. kr. Der skal især spares på administration og ledelse, men også sammenlægningen af tre vagtcentraler til én vil give besparelser, ligesom kommunernes kontrakter med Falck skal genforhandles. Det operative beredskab kan også blive justeret.

Brandvæsen

Kommune: Transportminister må tage stilling til besparelser på beredskab

Hvis Slagelse Kommune og A/S Storebælt ikke indenfor en måned bliver enige om, hvordan Storebæltsforbindelsens beredskab skal se ud fremover, så må det være op til transportminister Ole Birk Olesen at tage stilling til beredskabets størrelse. Det mener Slagelse Kommune, efter at A/S Storebælt har ønsket at spare på beredskabet, hvilket Slagelse Kommune har besluttet at afvise.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Vil undersøge kvalifikationskrav til medarbejdere i sygetransporttjenesten

Hvert år gennemføres der over 200.000 liggende sygetransporter, hvor patienterne transporteres af reddere i særlige køretøjer til liggende sygetransport, men uden at der er behov for behandling undervejs. Nu vil Reddernes Udviklingssekretariat i samarbejde med Teknologisk Institut undersøge, hvilke kvalifikationskrav, som der fremover skal stilles til redderne for at sikre, at de kan leve op til kravene om patientsikkerhed og kvalitet.

Præhospital

Falck har atter fået et ambulancefly

Gennem mange år drev Falck en flyvetjeneste med et antal ambulancefly, men i 1997 blev disse aktiviteter afviklet. Nu har Falck imidlertid igen fået et ambulancefly, denne gang dog i koncernens tyske datterselskab. Det nye Cessna 550 Citation Bravo ambulancefly har base på Hamburger Flughafen og skal udføre ambulanceflyvninger i hele verden.

Præhospital

Risiko for at nye ambulancekontrakter ikke kan implementeres

Tidligere på måneden skrev Region Hovedstaden kontrakt med Falck og Københavns Brandvæsen om ambulancekørsel. Men der er risiko for, at de nye kontrakter ikke kan implementeres. Regionen har nemlig glemt at budgettere med udgifterne til at ansætte ni nye medarbejdere til at administrere kontrakterne – og politikerne er skeptiske over for en tillægsbevilling.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

18 stationer bryder med Dansk Autohjælp – og danner ny konkurrent

Konkurrence på det danske marked for autohjælp bliver yderligere skærpet, når 18 stationsejere forlader SOS Dansk Autohjælp og stifter en ny virksomhed, der vil udbyde landsdækkende autohjælp fra 20 stationer. Den nye virksomhed, Redning Danmark, vil koncentrere sig om erhvervskunder, og blandt stifterne er flere af dem, der i sin tid var med til at stifte Dansk Autohjælp.

Autohjælp

Totempo er gået konkurs

Forsøget på at redde dele af den kriseramte Totempo-koncern gennem en ny selskabskonstruktion er slået fejl, og Totempo blev i dag kl. 13 erklæret konkurs. Det betyder, at selskabets tilbageværende autohjælpsabonnenter står uden dækning. Trods konkursen meddeler Totempos hjemmeside onsdag aften fortsat, at selskabets vejhjælp kører helt som normalt, ligesom der stadig kan tegnes autohjælpsabonnement via hjemmesiden, men ved opkald til Totempos vagtcentral henviser en telefonsvarer til selskabets kurator.

Autohjælp

Dansk Autohjælp tjener atter penge efter stor oprydningsrunde

Dansk Autohjælp fik i 2011 sit største overskud i fem år. Det skete efter en omfattende oprydning og trimning af koncernen, hvor man senest har fusioneret en række selskaber, mens andre aktiviteter er solgt fra. Antallet af kunder steg imidlertid ikke i 2011, men i år vil Dansk Autohjælp satse på vækst.

Fra arkivet – Politi

Politi

60 dages fængsel for ambulancevold

Vold mod en ambulanceredder og et forsøg på vold mod en politibetjent kommer nu til at koste en 46-årig bornholmer 60 dages ubetinget fængsel. Episoden fandt sted i november sidste år, hvor den 46-årige mand gik amok i en ambulance, der var på vej til sygehuset i Rønne. Manden slog flere gange redderen på overkroppen, og slagene var så hårde, at der efterfølgende var tydelige mærker efter slagene.

Politi

Lokal beredskabsstab skal planlægge bortsprængning af gamle bomber

I sidste uge blev to ueksploderede bomber fra 2. verdenskrig fundet ved Sønderborg. De stammer fra et Halifax-fly, der styrtede ned under krigen. Sønderborg Brand & Redning, ammunitionsrydningstjenesten EOD og politiet kigger nu på flere forskellige muligheder for en kontrolleret sprængning, og mandag mødes Den Lokale Beredskabsstab for at planlægge forløbet.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook