Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Stevns Brandvæsen får midlertidig ledelse mens personalesag behandles

Efter at Stevns Kommune i sidste uge valgte at fritage sin beredskabschef og viceberedskabsinspektør for tjeneste, er der nu aftalt en ny, midlertidig struktur i Stevns Brandvæsen. I den nye struktur er vicekommunaldirektør Bjørn Voltzmann konstitueret beredskabschef, mens Kristian Jensen er udnævnt til daglig leder af brandvæsenet og herunder skal stå for kontakten til de frivillige i beredskabet.

Brandvæsen

Mange nytårsudrykninger – og flere brandfolk beskudt med fyrværkeri

Landets brandvæsener har nytårsaften og -nat haft godt 500 udrykninger, og dermed har der været tale om et nytår, som har været mere travlt end normalt.  Indtil videre er der dog ikke meldt om egentlige storbrande, men nytårsaften blev præget af, at brandfolk i en række tilfælde blev beskudt med fyrværkeri. ”Vores brandmandskab er meget erfarne og ikke sarte, men at skulle udsættes for sådanne hændelser, mens man udfører sit arbejde, er klart over grænsen”, lyder det fra operationschefen hos Hovedstadens Beredskab.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Har kun ansat 35 reddere: BIOS skal stille til krisemøde mandag

BIOS’ direktør, Morten Hansen, skal mandag stille til krisemøde hos Region Syddanmark. Årsagen er, at BIOS indtil videre kun har fået ansat 35 af de ca. 550 reddere, som selskabet skal have aftaler med inden den 1. juni 2015. Samtidig har redderne på nu 11 Falck-stationer meddelt, at de ikke har tillid til BIOS. Selskabet mener dog, at der kan hentes reddere hos andre operatører.

Præhospital

Vognmænd: Brandvæsens kontrolbud er forfejlede og dyre

De seneste år har Roskilde Brandvæsen efter offentlige udbud vundet flere kørselsopgaver, men Danske Busvognmænd og Kjøbenhavns Vognmandslaug har stillet spørgsmålstegn ved, om alt gik rigtigt til. Efter at brandvæsenets 2013-regnskab viser et underskud på 1,4 mio. kr. på kørselsopgaver betegner vognmændene nu kontrolbuddene som forfejlede og dyre.

Præhospital

Redningshelikoptere kan snart anvende SINE

Om kort tid bliver det nye SINE AGA-net formelt godkendt, og så vil redningshelikopterne kunne kommunikere med beredskaberne på jorden ved hjælp af SINE. AGA-nettet (Air-Ground-Air) er konfigureret til brug i luften op til 500 meter, og det er faktisk allerede i drift – og har også været anvendt under konkrete redningsaktioner, hvor den fælles kommunikationsplatform har sikret samarbejdet mellem de forskellige beredskaber.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Stor fusion hos Dansk Autohjælp

De fire centrale selskaber i Dansk Autohjælp-koncernen bliver nu fusioneret til ét selskab, Dansk Autohjælp A/S, mens de tre øvrige selskaber ophører. Det nye selskab får især aktiviteter indenfor autohjælp, sygetransport og vagt- og kontrolcentral, og det får i alt omkring 110 ansatte og en bruttofortjeneste på ca. 29 mio. kr.

Autohjælp

Nyt firma vil konkurrere om autohjælpskunder

Et nyt firma har meldt sig på det i forvejen stærkt konkurrenceprægede marked for autohjælp. Firmaet One-Help reklamerer med lave priser og hurtig hjælp, og One-Help vil nu forsøge at kapre kunder fra Falck og Dansk Autohjælp, der i dag dominerer markedet. Ifølge One-help selv har man et samarbejde med ca. 450 autoværksteder i Danmark, og derigennem råder man angiveligt over ca. 500 autohjælpskøretøjer.

Autohjælp

Autohjælpsfirma skifter kurs i hårdt marked

Konkurrencen på det danske marked for autohjælp bliver hårdere og hårdere, og de tre store aktører på markedet – Falck, Dansk Autohjælp og Viking – konkurrerer i stigende omfang på pris. Det får den fjerde landsdækkende aktør, DK Assistance, til at skifte kurs. Efter et underskud i 2015 vil selskabet fravælge kunder, hvor det er vanskeligt at tjene penge.

Fra arkivet – Politi

Politi

23-årig varetægtsfængslet efter dødstrusler ved 112-opkald

En 23-årig mand fra Aalborg er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete, efter at politiet var blevet tilkaldt, fordi den 23-årige tirsdag ringede 112 og truede med at slå den sundhedsfaglige visitator på AMK-vagtcentralen ihjel, hvis der ikke blev sendt en ambulance. Da politiet havde lokaliseret manden, slog han endvidere en politibetjent i hovedet med knyttet hånd.

Politi

Otte belønnet for at redde ældre mand op fra vandet

Syd- og Sønderjyllands Politi har uddelt belønninger til 12 af hverdagens helte. Blandt dem var fem efterskolelever, deres forstander og to andre, som alle trådte til, da en ældre mand var faldet i vandet fra en bådebro ved Ribe Å. Manden kunne ikke komme op, og de otte samarbejdede om at slå alarm, få manden op og yde førstehjælp.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Københavns Vestegn: Politiets udrykninger er fremme på 8:42 minutter

Patruljerne fra Københavns Vestegns Politi var igen i 2017 blandt landets hurtigste til at rykke ud, når der var akut fare for borgere eller store skader på ting og miljø. Målinger af 2.584 udrykninger sidste år viser således en gennemsnitlig responstid på 8 minutter og 42 sekunder, og det er næsten to minutter hurtigere end landsgennemsnittet på 10:37 minutter.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook