Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Budgetanalysen: Fuldtidsbrandfolk skal erstattes af deltidsbrandfolk

Der skal være langt færre fuldtidsbrandfolk på vagt om natten, og i stedet skal brandvæsenerne gøre brug af deltidsbrandfolk. Det foreslår Deloitte i budgetanalysen, hvor det også overvejes helt at afskaffe fuldtidsbrandfolk om natten på alle brandstationer med undtagelse af syv stationer i København og Aarhus samt på Frederiksberg. Deloitte mener også, at der kan spares 30 mio. kr. om året, hvis vagtformen døgnvagt afskaffes til fordel for 12-timers-vagter. Det vil nemlig gøre det muligt at anvende brandfolkene som kommunale servicemedarbejdere, der kun har brandslukningen som en del af deres opgaveportefølje.

Brandvæsen

Kommende kæmpe-højhus giver store udfordringer for brandvæsenet

Tøjkoncernen Bestseller har besluttet at opføre et stort bygningskompleks lige uden for Brande by. Der bliver tale om Vesteuropas højeste bygning på 65 etager og med en samlet højde på 320 meter. Det vil imidlertid give udfordringer for Brand & Redning MidtVest, for erfaringerne viser, at der bør mødes med mindst 14-20 brandfolk ved selv små brande i den type højhuse.

Brandvæsen

Ny beredskabschef i Sønderborg kommer fra politiet

Den 1. august 2021 tiltræder Allan Dalager Clausen som ny beredskabschef i Sønderborg Kommune. Allan Dalager Clausen har været politimand i 24 år, langt de fleste år med tjenestested i Sønderborg, og i dag er han afdelingsleder i den operative afdeling hos Udlændingekontrolafdelingen i Padborg. Han har tidligere været ambulanceredder hos Falck.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Årets Folkehjælper: Reddede baby på 2 måneder fra døden

Organisationen Dansk Folkehjælp har uddelt prisen ”Årets Folkehjælper” for 13. gang. Hæderen gik i år til de frivillige førstehjælpere Mads Ravn, Jesper Runge Krone og Jens Callesen fra trekantsområdet, som reddede en kun to måneder gammel baby fra døden. De tre kæmpede for babyens liv og fik ham til at trække vejret igen, inden ambulancen efter 16 minutter ankom.

Præhospital

Arbejdet med københavnsk 10-punktsplan afsluttet

Arbejdet med den 10-punktsplan, som de københavnske reddere og Falcks ledelse blev enige om efter de omfattende strejker tidligere på året, er nu afsluttet, og fra begge sider understreges det, at drøftelserne er foregået i en konstruktiv tone, og at det lover godt for samarbejdet om håndteringen af fremtidige udfordringer. En række punkter i planen er endeligt afklaret, mens andre punkter kræver en løbende dialog mellem parterne.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de 165 danske virksomheder og personer med udrykningstilladelse i 2023

Der er i år 104 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er to færre end sidste år. Desuden har 61 virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er syv flere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

Chefen for Redningsgruppen skal fire år i fængsel

Chefen for den konkursramte virksomhed Redningsgruppen, den 45-årige Henrik Kalmer, skal fire år i fængsel, efter at han er blevet fundet skyldig i en særlig grov form for skyldnersvig, dokumentfalsk, bedrageri og mandatsvig. Redningsgruppen havde ambitioner om blive en stor aktør indenfor ambulancekørsel, brandslukning og autohjælp, men det endte med konkurs i 13 selskaber.

Autohjælp

Redning Danmark fik stort millionunderskud i sit første år

Redning Danmarks første år med autohjælpsaktiviteter gav et underskud på hele 7,6 mio. kr. Redning Danmarks retsopgør med SOS Dansk Autohjælp var dog skyld i, at selskabet først fik egentlig omsætning i årets sidste kvartal, og ifølge selskabet er der i de første måneder af 2018 opnået overskud. Sophus Falcks oldebarn, Erik Falck, er blevet bestyrelsesmedlem i selskabet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Ny politistation i Hedensted

Tidligere på måneden indviede Sydøstjyllands Politi en helt ny nærpolitistation i Hedensted. Stationen blev indviet med balloner, kaffebar, Hjemis-bil og taler fra både justitsminister, borgmester og politidirektør. Målet med den nye station er at styrke politiets lokale tilstedeværelse yderligere, så lokalsamfundet kan føles trygt.

Politi

Kontrakt på Københavns Politis HS2-vagtcentralsystem i udbud

Kontrakten på de kommende fire års support, vedligeholdelse og videreudvikling af Københavns Politis særlige vagtcentralsystem, HS2, er blevet sendt i udbud. Kontrakten, der har en værdi på 36 mio. kr., skal understøtte, at Københavns Politi kan opretholde den operative parathed døgnet rundt og i værste fald kan drive en større politiaktion i flere døgn i træk. HS2 skal derfor holdes i konstant drift uden nedbrud.

Brandvæsen

Forsker: Politiets brandefterforskere er alt for dårlige

Politiets brandefterforskere er for dårligt uddannede, og de mangler ekspertise i en sådan grad, at uskyldige personer risikerer at blive dømt for brandstiftelse. Det siger en forsker på baggrund af en konkret sag, hvor politiet fastholdt, at en brand var påsat, selv om 17 prøver ikke viste spor af de brandbare væsker, som politiet fastholdt, at der var anvendt.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook