Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Østjyllands Brandvæsen skal have hovedsæde i nye lokaler i Aarhus

Det fælles beredskab for Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus kommuner skal have hovedsæde i Aarhus, hvor der skal etableres nye lokaler, som kan rumme beredskabets ledelse, administration, fælles vagtcentral, uddannelsescenter og myndighedssagsbehandling. Det fremgår af det første udkast til det oplæg, som politikerne senere på året skal tage stilling til.

Brandvæsen

Brandslukning i Ringsted i licitation

Det mere end 100 år gamle kommunale brandvæsen i Ringsted og de 23 brandfolk skal umiddelbart efter nytår slås for brandvæsenets fortsatte eksistens. Det sker, når brandslukningen sendes i en licitation, hvor brandvæsenets modstander bliver Falck. Byrådet træffer beslutning om den fremtidige brandslukning i løbet af marts, når tilbuddene er blevet gransket grundigt.

Brandvæsen

Vagtcentral skal nu disponere 40 pct. af de danske brandudrykninger

Fra årsskiftet dækker Hovedstadens Beredskabs vagtcentral i Valby seks beredskaber og hele 1,7 mio. indbyggere. Det gør vagtcentralen til den suverænt største i Danmark, og mere end 40 pct. af de danske brandudrykninger vil blive disponeret på vagtcentralen. Dækningsområdet går fra Gilleleje i nord til Stevns i syd, og fra Øresund i øst til Isefjorden i vest.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Akutbil bemandes fremover i ferieperioderne

Akutbilen i Nørre Nebel får fremover en ret unik dækningsperiode. Hidtil har akutbilen været bemandet døgnet rundt i de tre sommermåneder, men nu ændres den til et 12-timers beredskab i fem måneder om året. De to ekstra måneder fordeles på de andre ferieperioder, således at akutbilen – udover sommermånederne – fremover bl.a. bemandes i tre dage i pinsen og fire dage i Kr. Himmelfartsferien.

Præhospital

Minister: Pengemangel forhindrer redderes adgang til det fælles medicinkort

Det er en god idé at lade ambulanceredderne få adgang til sundhedsdata i det fælles medicinkort og CAVE-databasen om allergier. Det siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde. Men samtidig slår ministeren fast, at der ikke er afsat penge til de ændringer af systemerne, som vil være nødvendige. Ministeren vil dog gerne forhandle med Folketingets partier om finansiering.

Præhospital

Akutlægebiler skal overtage sundhedsfaglig ledsagelse ved patientflytninger

Fremover vil det formentlig være de 10 akutlægebiler i Region Midtjylland, som skal anvendes, når alvorligt syge patienter skal have lægeledsagelse under overførsel til hospitaler i andre regioner. Overførslerne kan tage op til 8-10 timer, men regionen mener ikke, at det vil gå ud over beredskabet, da der er indsat en ny lægebil, og samtidig er der blevet færre overførsler mellem regionens egne hospitaler.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Overskud i Redning Danmark

Den landsdækkende autohjælpsvirksomhed Redning Danmark fik sidste år et overskud på 0,9 mio. kr. Selskabet er dog samtidig gået fra 17 til 3 ansatte, og i de to andre selskaber i koncernen er økonomien presset. Det vakte opsigt, da Sophus Falcks oldebarn, Erik Falck, i 2017 blev medlem af Redning Danmarks bestyrelse, men han er nu udtrådt af bestyrelsen.

Autohjælp

20-årig skal i retten for ulykke der dræbte Falck-redder

Mandag starter retssagen mod en 20-årig mand, der i 2018 påkørte en skiltevogn fra Falck på Vestmotorvejen. Ved ulykken blev en 63-årig redder dræbt. Den 20-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab og for overtrædelse af færdselsloven, og vurderingen er, at han på ulykkestidspunktet kørte op til 129 km/t.

Autohjælp

Reddere har fået ny overenskomst

De ca. 4.000 Falck-reddere, som er organiseret i 3F, har fået en ny to-årig overenskomst. Den nye overenskomst, der er indgået mellem Falck og 3F, byder på beskedne lønstigninger, da reddernes overenskomst i store træk følger de forlig, der tidligere er indgået på transportområdet. Reddernes grundløn stiger med 1,60 kr. pr. time i 2012 og med 1,85 kr. i 2013. Genetillæggene stiger med 1,4 procent i både 2012 og 2013, og det samme gælder for kvalifikationstillæggene.

Fra arkivet – Politi

Politi

Ny SINE-kontrakt blev flere milliarder dyrere end ventet

For få uger siden underskrev Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation en milliardkontrakt med Motorola-koncernen om den fremtidige drift af beredskabets SINE-netværk. En stærkt forsinket og hårdt kritiseret udbudsproces endte med, at kun Motorolas selskab bød på kontrakten. Og den manglende konkurrence kan tilsyneladende aflæses på prisen, der blev flere milliarder kr. højere end ventet.

Politi

Brand- og ambulancefolk får fartbøder – men løsning i næste måned

Landets brandvæsener og ambulancetjenester har fået hundredvis af fartbøder siden indførelsen af de såkaldte stærekasser. Justitsministeriet har tidligere bebudet, at der i starten af i år ville være fundet en løsning, så udrykningskørsel ikke udløser bøder. Det skete dog ikke, men nu lover ministeriet atter en løsning – eller måske bare en plan for en løsning – senest i næste måned.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiets 112-operatører på efteruddannelse

I løbet af 2014 skal operatørerne på politiets alarmcentraler i Slagelse og Aarhus på efteruddannelse. Det skal de, fordi de skal være fuldstændig opdateret med den nyeste viden om 112-systemerne. Operatørerne er første led i alarmeringskæden, og deres viden om systemerne er altafgørende for den videre håndtering af en ulykke.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook