Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brancheforening kritiserer bestyrelsen i Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut

Er det et problem, at der sidder en repræsentant for en af Dansk Brand- og Sikringsteknisk Instituts (DBI) største kunder i instituttets bestyrelse, når DBI samtidig står for brandgodkendelse af kundens produkter? Det mener en brancheforening, som frygter, at bestyrelsessammensætningen indebærer, at DBI ikke kan opretholde sin uafhængighed. Den ansvarlige minister, uddannelsesminister Morten Østergaard, mener dog ikke, at der er grund til at frygte for habiliteten i instituttets virke.

Brandvæsen

Ønsker obligatorisk åndedrætsbeskyttelse og rensepunkt til brandfolk

Det skal være obligatorisk for brandvæsener at have et rensepunkt, hvor brandfolk efter indsatser kan få renset deres branddragter for de sodpartikler, som muligvis er kræftfremkaldende. Desuden skal det gøres obligatorisk for brandfolk at bære fuld åndedrætsbeskyttelse, også ved indsatser udendørs. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti.

Google Streetview
Brandvæsen

Lolland-Falster: Falck er formentlig eneste aktør på brandslukningsmarkedet

Lolland-Falster Brandvæsens nuværende kontrakt med Falck udløber ved årsskiftet, og brandvæsenet vurderer, at Falck er den eneste aktør på markedet, der vil kunne løfte en ny kontrakt. Brandvæsenet opfordrer dog andre aktører til at tilkendegive, om de er interesseret i at deltage i et udbud af en kontrakt, der har en værdi på op til 222 mio. kr. Ellers vil brandvæsenet forhandle med Falck uden et udbud.

Fra arkivet – Præhospital

Brandvæsen

Middelfart Brandvæsen og Falck forventer nært samarbejde i nyt bofællesskab

Tirsdag flytter Falcks ambulanceberedskab i Middelfart officielt ind på brandstationen i Middelfart, hvorefter Falck nedlægger sin egen station. Både Middelfart Kommune, brandvæsenet og Falck ser frem til den nye hverdag med ambulancetjeneste og brandvæsen under samme tag, og forventningen er, at det vil styrke det samarbejde, som i forvejen kendes fra skadestederne, og at man kan samarbejde i forbindelse med både øvelser og faglige drøftelser.

Præhospital

Flere reddere på vagtcentral og hjemtagning skal give besparelser

Akutberedskabet i Region Hovedstaden skal spare ca. 5 mio. kr. i 2019, og beredskabet foreslår, at besparelsen blandt andet skal findes ved at øge andelen af redderuddannede lægeassistenter på AMK-vagtcentralen. De er nemlig billigere end vagtcentralens sygeplejersker – og har lavere sygefravær. Desuden vil regionen hjemtage bemandingen af akutlægebilen på Bornholm.

Præhospital

49-årig kvinde fik bøde efter påkørsel af ambulance

En 49-årig kvinde fra Greve er ved Retten i Roskilde blevet idømt en bøde på 2.500 kr. som tiltalt for ikke at udvise agtpågivenhed og for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, da hun påkørte en ambulance under udrykning. Uheldet skete i oktober 2019 i krydset Mosede Landevej/Blågårdsvej i Greve.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Falck vil kapre nye kunder blandt trafikofre

Siden 1. juli har Falcks ambulancetjeneste ikke længere haft ansvaret for frigørelse af fastklemte efter færdselsuheld, og derfor bliver der ikke længere sendt en redningsvogn fra Falck til færdselsuheld. Men i Region Syddanmark vil Falck i stedet begynde at sende en autohjælpsvogn med, når redningskorpsets ambulancer alarmeres til færdselsuheld. Årsagen er den intensiverede konkurrence på markedet for autohjælp, og Falck håber, at det nye tiltag vil give nye kunder blandt ofrene for færdselsuheld.

Autohjælp

Millionoverskud hos Rednings-Ringen

Rednings-Ringen i Lemvig, der er et af Danmarks ældste redningskorps, noterede fremgang i 2013, hvor driftsoverskuddet blev fordoblet. På bundlinjen fik Rednings-Ringen et overskud på 1,2 mio. kr., hvilket er en halvering i forhold til 2012 – hvor salget af Dansk Autohjælp imidlertid gav ekstraordinære indtægter.

Autohjælp

Trafikradioen må gerne sige “Falck er på vej”

Er det skjult reklame for Falck, når DR i sine trafikmeldinger siger, hvad Falck kører og laver og for eksempel bruger udtryk som “Falck er på vej” eller “Falck er på stedet”? Det mener en lytter i hovedstaden i hvert fald, og han klagede til Radio- og TV-nævnet over to konkrete udsendelser på P4 København den 3. og 5. november 2007. “Der er ingen andre firmaer, som får denne opmærksomhed, og firmaer, der reparerer trafiklyset på vore gader og veje, bliver for eksempel ikke nævnt….() Falck får en masse reklame i P4 København, og det mener jeg ikke er helt efter bogen”, hed det blandt andet i mandens klage til Radio- og TV-nævnet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Reddede efterskolekammerat efter hjertestop

Sydøstjyllands Politi har i dag overrakt en dusør til 16-årige Mads, som i januar i år reddede sin efterskolekammerat. Om eftermiddagen torsdag den 5. januar 2023 var Mads med sin efterskolekammerat i legetårnet i Juelsminde Naturlegepark, da kammeraten pludselig faldt om med hjertestop. Den 16-årige Mads udviste herefter stor handlekraft.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Hård kritik af alarmcentral i drabssag

Fyns Politi havde måske ikke stået med en drabssag, hvis politiets alarmcentral havde handlet anderledes, da en alarmoperatør lørdag eftermiddag fik et opkald om en livløs mand i vandet ved Fogense Strand på Nordfyn. For selv om der senere viste sig ikke at være sikre dødstegn på den 22-årige litauiske mand, blev Falck hverken bedt om at sende lægeambulance eller andet redningsudstyr til den nordfynske strand. I stedet blev der sendt en ligvogn – og først da den flere timer senere ankom til sygehuset iværksatte lægerne genoplivningsforsøg.

Politi

Slut med 112-app’en fra årsskiftet

Siden 2013 har man kunnet downloade 112-app’en, der sender smartphonens GPS-koordinater til alarmcentralen, når man ringer 112 via app’en. Men den 31. december 2020 lukker 112-appen. Den er overhalet af den mere præcise AML-teknologi (Advanced Mobile Location), som ikke kræver en særlig app, men automatisk aktiveres ved opkald til 112.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook