Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Ny rekord i antallet af udrykninger til blinde alarmer

I 2016 rykkede de kommunale redningsberedskaber ud til 15.358 blinde alarmer fra ABA-anlæg, hvilket er en stigning på 12 pct. i forhold til 2015 og samtidig det højeste antal nogensinde. Det oplyser Beredskabsstyrelsen. De blinde alarmer udgør nu over en tredjedel af alle udrykninger i de kommunale beredskaber.

Google Maps
Brandvæsen

Nordsjællandske brandfolk er bekymrede for beredskabets fremtid

De planlagte besparelser i Frederiksborg Brand og Redning udfordrer mandskabets faglighed og sætter sikkerheden for mandskabet alvorligt under pres. Sådan lyder det i en fælles udtalelse efter et fællesmøde, hvor alle 12 brandstationer var repræsenterede. ”Vi har alvorlige bekymringer for robustheden ved brandvæsenet”, skriver brandfolkene.

Brandvæsen

Beredskabschef var ikke inhabil i fyringssag

Sønderborg Kommunes nu forhenværende beredskabschef var ikke inhabil, da han var med til at behandle fyringen af sin nærmeste ansatte, en beredskabsinspektør. Det har Vestre Landsret i Viborg fastslået, og landsretten har således stadfæstet en dom fra retten i Sønderborg. Dermed er Sønderborg Kommune også frifundet for et krav om, at et forlig mellem kommunen og beredskabsinspektøren skulle kendes ugyldigt. Sagen har det pikante islæt, at beredskabsinspektørens daværende kone havde et seksuelt forhold til beredskabschefen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Regioner foreslår nye placeringer til tre akutlægehelikoptere

Danmarks nye akutlægehelikopter skal have base ved Jammerbugten i Nordjylland. Samtidig skal den eksisterende akutlægehelikopter i Skive flyttes til Herning, mens helikopteren i Billund skal flyttes til Assens på Fyn. Det foreslår de fem regioner, som dog i første omgang ønsker den fjerde helikopter placeret i Aalborg, hvor eksisterende faciliteter kan udnyttes.

Præhospital

Region investerer i fast afløser-akutbil

Besparelser i Forsvaret skal ikke gå ud over det akutte beredskab, så nu vil Region Syddanmark investere i en fast afløserordning, hvor der indsættes en akutbil, hver gang Forsvarets lægebil i Oksbøl holder lukket – hvilket fremover vil ske i 72 døgn om året. Afløser-akutbilen vil koste Region Syddanmark ca. 600.000 kr. om året. Desuden vil regionen udbygge et projekt med hjemmesygeplejersker, der rykker ud ved sygdom og ulykker.

Præhospital

Ambulancefolk kunne ikke et ord dansk

“Det er uacceptabelt at tyske reddere ikke kan et ord dansk”. Det siger Jesper Andersen fra Falck i Sønderborg, efter han i går blev blev sendt ud til en færdselsulykke, som krævede assistance fra tyske ambulancer. Det er avisen Der Nordslesviger, der skriver om Jesper Andersens kritik af de tyske reddere fra Flensborg Brandværn efter en større trafikulykke på Krusåvej vest for Rinkenæs i går, hvor en familie på fem kørte galt.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dom stadfæstet: Redningsgruppens chef skal fire år i fængsel

Chefen for den konkursramte virksomhed Redningsgruppen, den 46-årige Henrik Kalmer, skal fire år i fængsel. Det slår Østre Landsret fast i en ny dom, der stadfæster den straf, som Henrik Kalmer sidste år fik i byretten. Han er blevet fundet skyldig i en særlig grov form for skyldnersvig, dokumentfalsk, bedrageri og mandatsvig.

Autohjælp

Her fik danskerne brug for vejhjælp i sommerferien

Det er på de tyske motorveje, at nødstedte danske bilister oftest har ringet efter vejhjælp i sommeren 2019. Tyskland tegner sig således for hele 35 pct. af alle sommer-højsæsonens Rødt kort-assistancer til danske bilister uden for landets grænser. Det samlede antal udenlandske har ligget på samme niveau som sidste år.

Autohjælp

Dansk Autohjælps aktiviteter er nu samlet i ét selskab

Onsdag blev de fire centrale selskaber i Dansk Autohjælp-koncernen fusioneret, således at størstedelen af koncernens aktiviteter nu er samlet i ét selskab, Dansk Autohjælp A/S. Dermed er selskaberne Dansk Sygetransport, Dansk Alarm og Mobile Workforce ophørt som selvstændige selskaber og opløst, men deres navne bevares som binavne for Dansk Autohjælp.

Fra arkivet – Politi

Politi

To fiskere hædret for at redde kollega fra druknedøden

Bjarne og Allan glemmer næppe den lørdag morgen i april, som startede helt almindeligt, men hvor de i fællesskab endte med at afgøre liv og død. De to fiskere fik ved en flot indsats reddet en kollega, som lå med hovedet under vand. Det fik de i sidste uge en dusør for fra Nordjyllands Politi.

Brandvæsen

Politiet advarer: Aviser og reklamer frister ildspåsættere

Påsatte brande starter tit i reklamer og aviser, som ligger i bunker i trappeopgange. Det har også været tilfældet ved flere påsatte brande i etageejendomme i Esbjerg det sidste halve år. Det får nu politiet og brandmyndighederne til at opfordre til, at alle hjælper til med at undgå bunker af papir i opgange og kældre.

Politi

Dømt for at sætte ild til overbos lejlighed

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, for at have sat ild til sin kvindelige overbos lejlighed, så hun måtte løbe ud fra lejligheden og fik flere forbrændinger. Den 30-årige nægtede sig skyldig og forklarede i retten, at han ikke var hjemme, da branden blev påsat.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook