Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskabsstyrelsen skal arbejde tættere sammen med Forsvaret

I 2018 skal Beredskabsstyrelsen rykke tættere på Forsvaret, således at Beredskabsstyrelsens indsatsevne kan styrkes og udvikles ved at udvide samarbejdet med Forsvaret på det operative område. Både Beredskabsstyrelsen og Forsvaret indgår i Forsvarsministeriets koncern, og målet med det tættere samarbejde er opnå en optimal ressourceanvendelse på tværs af koncernen.

Google Maps
Brandvæsen

Udskyder beslutning om lukning af brandstationer

Først i 2016 skal det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner have fundet de samlede besparelser på 6,8 mio. kr., som beredskabet er blevet pålagt. På kort sigt skal der dog stadig findes besparelser, og det kan bl.a. resultere i, at Falck overtager brandslukningen i Hadsten. I 2016 er stationerne Knebel, Fjellerup, Øster Tørslev og Langå nu i fare for lukning.

Brandvæsen

Konkursramt firma har måske sjusket med brandsikkerheden

Efter at et nordjysk firma, der har stået for brandmaling af stålkonstruktioner i en række store byggerier, er gået konkurs, er det kommet frem, at firmaet både har anvendt forkert brandmaling og desuden har brugt brandmalingen forkert. Dermed er der risiko for, at stålkonstruktionerne ikke lever op til kravene til brandsikkerhed.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Debat: Kvaliteten af det præhospitale beredskab i Vestjylland er for dårlig

I forrige uge fortalte vestjyske ambulancelæger, at de bliver brugt for ofte i beredskabet. Men faktisk er der store problemer med kvaliteten af det vestjyske beredskab, hvor ambulancelægerne f.eks. ignorerer udkald til hjertestop og i stedet kun afsender en anæstesisygeplejerske. Beredskabet bør derfor ændres, så de sygeplejerskebemandede akutbiler nedlægges, mens der på samme vis som i resten af Region Midtjylland indføres akutlægebiler, som bemandes med en redder og en anæstesilæge, som ikke samtidig skal varetage opgaver på sygehuset. Det skriver narkoselæge Bo Nees Iversen i dette debatindlæg.

Præhospital

Danfoss skal fortsat drive nødbehandlerbilen i Nordborg

Region Syddanmark fik to tilbud på den fremtidige drift af nødbehandlerbilen i Nordborg, men baseret på kvalitet og økonomi gav Danfoss det bedste bud. Dermed får Danfoss den nye kontrakt, som løber i fire år fra den 1. september 2019 med mulighed for forlængelse i op til to år. Nødbehandlerbilen rykker ud 600-700 gange om året.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Kæmpe underskud i Redningsgruppen

9 mio. kr. Så mange penge har Redningsgruppen tabt i de første 1½ år af selskabets levetid. Alle de tre selskaber, som indgår i koncernen, taber penge, mens især autohjælpsaktiviteterne giver underskud. Koncernens likviditet er presset, og ved årsskiftet udgjorde de likvide beholdninger i moderselskabet kun 557 kr.

Autohjælp

FDM taber stadig penge på autohjælp

FDM’s aktiviteter indenfor autohjælp giver fortsat ikke overskud. FDM udbyder autohjælp i samarbejde med Dansk Autohjælp, og kunderne er primært FDM’s medlemmer samt bilimportører og bilforhandlere, der sælger de såkaldte mobilitetsgarantier til deres kunder. Sidste år gav autohjælpen imidlertid et driftsunderskud på 2 mio. kr., hvilket er omkring en halv million kr. dårligere end i 2010.

Autohjælp

Autohjælpsvirksomhed har fået nye medejere

Autohjælpsvirksomheden European Breakdown Service, der med hovedsæde i Haderslev har specialiseret sig i erhvervskunder indenfor gods- og persontransport, har fået nye medejere. SOS Dansk Autohjælps seks selvstændige distrikter er således gået sammen i et fælles selskab og har købt 40 pct. af ejerskabet i European Breakdown Service.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Bøder på vej til bilister, der tog billeder efter trafikuheld

Efter et trafikuheld på Holbækmotorvejen tirsdag morgen kan flere bilister se frem til en bøde fra Københavns Vestegns Politi. Bilisterne valgte nemlig at filme ulykkesstedet med deres mobiltelefoner, mens de kørte forbi – hvilket politiet både anser for et etisk problem og en trussel mod trafiksikkerheden.

Politi

9-årig dreng stod bag falske alarmopkald om bortførsel

Et alarmopkald til 112 om en mulig bortførsel førte tidligere på ugen til en større politiindsats i Holbæk. Opkaldene kom fra et mobiltelefonnummer, som ikke længere var i brug, og stemmen i opkaldene lød som et engelsktalende barn, der fortalte om en bortførsel. Politiet indledte derfor en efterforskning for at afklare, om nogen var i nød. Det viste sig dog at være falsk alarm – fra en 9-årig dreng.  

Politi

Ingen tiltales efter togulykken på Storebæltsbroen

Ingen personer eller virksomheder vil strafferetligt blive draget til ansvar for togulykken på lavbroen over Storebælt den 2. januar 2019. Det har anklagemyndigheden netop afgjort. Ulykken kostede otte mennesker livet, mens 18 personer blev kvæstet. Anklagemyndighedens afgørelse udelukker ikke, at der kan være et erstatningsmæssigt ansvar i sagen.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook