Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskabscentrene havde et relativt roligt år

Beredskabsstyrelsens regionale centre rykkede i 2012 ud til 429 indsatser – især til komplekse industribrande. Blandt de større indsatser var brandslukningen på Avedøreværket i København i august, hvor Beredskabsstyrelsen måtte trække på personel fra hele landet. Styrelsen deltog ligeledes i større indsatser på Aars Varmeværk og Amagerværket samt ved en brand i en større boligejendom i Kolding.

Google Maps
Brandvæsen

Politikere vedtager Københavns Brandvæsens spareplan

Politikerne i Københavns Kommunes økonomiudvalg har givet grønt lys til den spareplan, som Københavns Brandvæsen har udarbejdet. Det er udsigten til et underskud på 11 mio. kr., som har fået brandvæsenet til at foreslå en reduktion af det daglige beredskab i de perioder, hvor der er et stort sygefravær blandt brandfolkene. Spareplanen indebærer, at beredskabet kan reduceres med i alt seks mand, enten fordelt på tre stationer, der hver må undvære to mand, eller ved at Dæmningens brandstation nedlægger sit beredskab. Nye beregninger fra brandvæsenet viser, at responstiderne i Dæmningens distrikt i disse perioder vil blive forøget med 2-4 minutter, og brandvæsenet understreger samtidig, at det skal være stor fokus på at sikre, at brandvæsenet kan overholde kravene i kontrakten med Vestegnens Brandvæsen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ny vejledning om journalføring på det præhospitale område

Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt en ny vejledning om journalføring for sygehuse og det præhospitale område. Vejledningen er målrettet sundhedspersoner på offentlige og private sygehuse, klinikker, ambulatorier og lignende samt det præhospitale område, som omfatter ambulancer, lægehelikoptere, læge- og akutbiler og lignende.

Præhospital

Konkurrenceekspert: BIOS og Region Syddanmark har udført et mesterstykke

BIOS og Region Syddanmark har udført et regulært mesterstykke ved at skabe reel konkurrence på markedet for ambulancekørsel. Det vurderer Niels Rytter, der er tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen og i dag driver en privat konsulentvirksomhed med konkurrenceanalyse som speciale. Niels Rytter tror på, at BIOS vil lykkes med at overvinde indkøringsvanskelighederne

Præhospital

Region overtager ambulancedriften fra Hovedstadens Beredskab før tid

Et stadigt stigende problem med mangel på ambulancereddere fører nu til, at Region Hovedstaden allerede fra 1. juni 2022 overtager al ambulancedrift fra det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab. Dermed skal 207 medarbejdere hos Hovedstadens Beredskab tage stilling til, om de vil benytte et tilbud om at skifte til ansættelse i regionen.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælps topchef fratræder

Dansk Autohjælps adm. direktør og koncernchef, Tom Petersen, forlader efter to år i koncernen sin stilling. Ifølge Dansk Autohjælp er det Tom Petersen selv, som af personlige årsager har besluttet at fratræde, og han fortsætter som koncernchef indtil der er fundet en afløser, hvorefter han i en periode vil stå til rådighed på konsulentbasis.

Autohjælp

Nyt forsøg skal give hurtigere oprydning efter færdselsuheld

Det er komplekst at rydde op efter færdselsuheld, og der er mange parter involveret i løsningen af opgaven. Men nu skal et forsøg på Fyn afdække nye muligheder for at rydde hurtigere op, så vejene dermed kan genåbnes hurtigere. Og det kan spare samfundet for mange penge, for alene på motorvejene koster køerne omkring 700 mio. kr. om året.

Autohjælp

Falck får stor bøde for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen

Falcks tavlevogne var ikke dimensioneret til at beskytte mod påkørsler. Og Falck vidste, at der var bilister, som kørte med mindst 110 km/t på de motorveje, hvor tavlevognene var indsat. Det er hovedårsagen til, at Falck i dag er blevet idømt en stor bøde for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen ved to meget alvorlige ulykker, hvor tavlevogne blev påkørt.

Fra arkivet – Politi

Politi

Lokalbetjente rykker nu også ud på elektriske løbehjul

Nu patruljerer politiet også på løbehjul. Det er Københavns Vestegns Politis nærpolitienheder i bycentrene i Høje Gladsaxe og Ishøj, som for nyligt har udvidet deres vognpark med elektriske løbehjul. Hidtil har de kun rådet over biler, cykler og solidt fodtøj. Løbehjulene har dog ikke blå blink eller udrykningshorn.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet træner hunde til eftersøgninger i vand

Snart kan politiet gøre brug af et nyt redskab ved eftersøgninger: De såkaldte vandsøgshunde. Det er hunde, som er specielt trænet til at finde personer eller genstande til vands, og hundene vil gøre eftersøgningerne hurtigere og mere effektive, lyder vurderingen. Indtil nu har politiet måttet låne hunde af svensk politi, når man har foretaget eftersøgninger til vands.

Politi

Myndigheder: Alle skal have lige adgang til 112-hjælp

Region Hovedstadens akutberedskab, Københavns Brandvæsen og Rigspolitiet går nu i tættere dialog om borgernes adgang til 112. Der må ikke herske tvivl om, at der er lighed for alle borgere, lyder meldingen. Det sker efter at flere organisationer har kritiseret alarmcentralen og politiet for at nægte at sende hjælp til hjemløse, når de er syge.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook