Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandfolk på Bornholm strides om stationers vigtighed

I Odsherred Kommune har planerne om at lukke to brandstationer som tidligere omtalt på BeredskabsInfo resulteret i kold luft mellem brandfolkene på kommunens brandstationer, og på Bornholm er billedet det samme. Bornholms Brandvæsen har foreslået, at halvdelen af de nuværende seks brandstationer nedlægges for at skabe balance i brandvæsenets budget, men nu strides brandfolkene om, hvilke stationer, som har flest opgaver og dermed er vigtigst.

Brandvæsen

Donation giver nye tørdragter og redningsveste

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns 50 frivillige er klar til at rykke ud i tilfælde af uheld og ulykker, og de frivillige bliver hvert år kaldt ud til 5-10 redningsopgaver på søer, åer og ved fjorden. En ny donation giver Beredskabsforbundet mulighed for at indkøbe nyt materiel til brug ved disse redningsopgaver.

Brandvæsen

Kraftig stigning i antallet af brande i lithiumionbatterier

Over de seneste år er der kommet stadig flere produkter på markedet med lithiumionbatterier. Det gælder ikke mindst elcykler, elscootere og elløbehjul. Beredskabsstyrelsen monitorerer på baggrund af data fra de kommunale beredskaber risikoen for brand, og en ny analyse peger på en kraftig stigning i antallet af brande i produkterne.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Før sletning af 20.000 optagelser af 112-opkald: Minister afviste nye regler

I sidste måned kom det frem, at Region Hovedstaden ved en fejl ikke havde gemt 20.000 optagelser af 112-opkald på AMK-vagtcentralen i Ballerup. Det skete kun en måned efter, at sundhedsministeren havde afvist en opfordring fra Dansk Folkeparti om at indføre regler på området – på baggrund af en tidligere fejl hos Region Hovedstaden, hvor ni måneders radioopkald ikke blev optaget.

Præhospital

Region Hovedstaden ansætter ny ambulancechef

Når Region Hovedstaden om et år opretter sin egen ambulancetjeneste, så bliver det den 45-årige Thomas Reimann, der som ny ambulancechef skal stå i spidsen. Thomas Reimann har erfaring fra Falck, hvor han blandt andet har været operativ redningsleder og vagtcentral- og redningschef. Senest har han været vicedirektør for en virksomhed i Qatar.

Præhospital

Reddere stemte nej – men har fået ny overenskomst

Redderne i Falck og Responce har fået ny overenskomst. Godt nok stemte 52 pct. af redderne nej til forhandlingsresultatet, men der var samlet set et stort flertal, som stemte ja til at forlænge overenskomsterne på det private område. Blandt redderne var der da også en mere positiv holdning end i 2017, hvor 87 pct. stemte nej.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Falck fortsætter med at tabe omsætning på autohjælpsområdet

Tidligere havde de fleste danskere et abonnement på autohjælp hos Falck, men autohjælp er i stigende grad blevet noget, som indgår i forsikringer, bilkøb, leasingaftaler og lignende. Det kan mærkes hos Falck, der sidste år tabte 130 mio. kr. i omsætning i den danske assistanceforretning. Faldet skyldes også, at færre rekvirerede autohjælp mod betaling under pandemien.

Autohjælp

Livløs mand i vejkant reddet af autoredder

En autoredder fra Dansk Autohjælp i Ringsted ydede natten til lørdag ved hjælp af en hjertestarter livreddende førstehjælp til en mand, der lå halvvejs ude på kørebanen på Køgevej mellem Næstved og Holme-Olstrup. Episoden fandt sted omkring kl. 00.30 natten til lørdag, hvor autoredder Morten Pedersen fra Dansk Autohjælp kom kørende på Køgevej på vej mod Holme-Olstrup, da han så en mand i starten af 40’erne ligge i vejkanten med hovedet ude på kørebanen. Han sprang ud af bilen, tilkaldte hjælp og begyndte at yde førstehjælp.

Autohjælp

Hver fjerde redder har mere end ét job

Hver fjerde redder har et ekstra arbejde ved siden af deres redder-job. Det viser en undersøgelse, som 3F har fået lavet blandt 280.954 3F’ere. Af de 3.968 3F-ansatte i Falck bijobber 1.049 personer, hvilket svarer til 26 procent. At reddere er flittige bijobbere, kommer ikke bag på formanden for Reddernes Landsklub, Palle Thirstrup. “Vi rekrutterer folk, der har lidt ekstra drivkraft. Falck-reddernes lange døgnvagter gør også, at de kan samle deres fridage i større portioner”, siger han.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Politiet har fået ny metode til at afsløre påsatte brande

Politiet har fået et nyt værktøj i kampen mod pyromaner og forsikringssvindlere. En brandingeniør og en kriminaltekniker fra dansk politi har som de første dokumenteret, at man kan bruge en lommelygte med ultraviolet lys til at efterforske brandsteder. Når de lyser med deres ultraviolette lys, stråler de brandbare væsker op i et fluorescerende blåt.

Brandvæsen

Københavns Brandvæsen beholder alarmcentral

Københavns Brandvæsen får alligevel lov til at beholde sin alarmcentral, når kommunalreformen træder i kraft den 1. januar. Dermed vil hovedstaden fortsat være det eneste sted i landet, hvor politiet ikke driver alarmcentralen. Justitsminister Lene Espersen (K) havde ellers lagt op til, at også alarmcentralen i København ved årsskiftet skulle flyttes over til Rigspolitiet. Men i sommer tilbød Københavns Kommune at fortsætte med at betale for at beholde alarmcentralen hos brandvæsenet, og dermed var vejen banet for at fortsætte som hidtil.

Politi

Udbud af SINE-netværket bliver atter forsinket

I næste måned udløber statens kontrakt med Dansk Beredskabskommunikation om at drive beredskabets radionetværk, SINE. Kontrakten kan dog forlænges, men maksimalt med et år. Center for Beredskabskommunikation har imidlertid netop meddelt, at udbuddet af en ny kontrakt atter er blevet forsinket, så en ny løsning først vil være på plads ved udgangen af 2024.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook