Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Københavnske brandfolk udskrevet fra hospitalet

De syv københavnske brandfolk, der torsdag blev indlagt på Rigshospitalet i forbindelse med et gasudslip, er blevet udskrevet, og Københavns Brandvæsen oplyser, at de er ved godt mod, og efter omstændighederne har det godt. Alle brandfolkene skal gennemgå yderligere trykkammerbehandlinger inden for de næste 24 timer, men behandlingerne foregår ambulant, så mandskabet har mulighed for at være hjemme mellem behandlingerne.

Brandvæsen

Endnu ingen forklaring på langvarigt nedbrud på alarmcentral

Trods flere tekniske undersøgelser er der stadig ingen forklaring på, hvorfor alarmcentralen hos Københavns Brandvæsen lørdag var delvist ude af drift i fire eftermiddagstimer. Ved middagstid lørdag futtede en sikring til centralens strømforsyning af, og det efterlod alarmcentralen uden kontakt til såvel befolkningen som udrykningskøretøjerne.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region udvider ambulanceadministration med ni medarbejdere

I forbindelse med Region Hovedstadens ambulanceudbud – der afgøres i denne måned – vil regionen overtage en række opgaver fra ambulanceoperatørerne, og det fører til, at regionen vil ansætte ekstra læger, akademiske sagsbehandlere og administrative medarbejdere. I alt skal der ansættes ni medarbejdere, hvilket giver en ekstraudgift på 6,3 mio. kr. om året.

Præhospital

Redningshelikopter jagtede drenge efter angreb med laserpen

Lørdag aften var en redningshelikopter på vej til Rigshospitalet med en alvorligt syg patient, da der over Gerlev ved Skibby var nogen, som forsøgte at blænde piloten med en laserpen. I første omgang fortsatte helikopteren til Rigshospitalet, men da patienten var afleveret, vendte helikopteren tilbage til det præcise koordinat, hvor den befandt sig, da piloten blev forsøgt blændet. Derefter blev politiet dirigeret til stedet ved hjælp af helikopterens projektør, og det førte politiet til fem lokale drenge.

Præhospital

Hjerteløbere kommer ofte frem før ambulancen

Ny dansk forskning viser, at 1.500 hjerteløbere i ordningens første år har ”løbet” til 433 hjertestop, og i 40 pct. af tilfældene er der ankommet mindst én hjerteløber inden ambulancen. På 14 måneder har 35.000 danskere meldt sig som frivillige hjerteløbere i ordningen, der blev lancereret i september 2017 i Region Hovedstaden og i oktober 2018 i Region Midtjylland.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælp i Hjørring køber nabostationen

Dansk Autohjælps station i Hjørring udvider nu gennem et køb af nabostationen i Sæby, Redningsringen Sæby. Overtagelsen sker pr. 1. februar 2013, hvor den hidtidige ejer af Redningsringen Sæby, Jens Andersen, sælger sin virksomhed. Stationen i Sæby har eksisteret i 30 år, og de seneste 20 år har den været blevet drevet af Jens Andersen, som er søn af den nu afdøde grundlægger, Gustav Andersen.

Autohjælp

Redningskorps: Vi skal stadig køre turene

I sidste uge meddelte norske Viking Redningstjeneste, at man selv ville indgå aftaler med lokale autohjælpsvirksomheder i Danmark og dermed stoppe det hidtidige samarbejde med Redningskorps Danmark. Ifølge Redningskorps Danmark skal selskabets vagtcentral da heller ikke længere fungere som vagtcentral for Viking, men Redningskorps Danmark vil fortsat være underleverandør til Viking, når det gælder udførelse af autohjælpsopgaver.

Autohjælp

Atter underskud i Dansk Autohjælp

Efter et enkelt år med overskud måtte Dansk Autohjælp-koncernen atter indkassere et underskud i 2010. Trods en stigende omsætning fik koncernen et underskud på 5,7 mio. kr., der skyldes en række forskellige faktorer. Ligesom konkurrenten Falck blev Dansk Autohjælp således ramt af det hårde vintervejr, der gav en kraftig stigning i assistanceomkostningerne, men priserne på autohjælp er også under pres. Og så har en udskiftning i direktionen og en restrukturering kostet 3 mio. kr.

Fra arkivet – Politi

Politi

Kontrakt på Københavns Politis HS2-vagtcentralsystem i udbud

Kontrakten på de kommende fire års support, vedligeholdelse og videreudvikling af Københavns Politis særlige vagtcentralsystem, HS2, er blevet sendt i udbud. Kontrakten, der har en værdi på 36 mio. kr., skal understøtte, at Københavns Politi kan opretholde den operative parathed døgnet rundt og i værste fald kan drive en større politiaktion i flere døgn i træk. HS2 skal derfor holdes i konstant drift uden nedbrud.

Politi

Situationen på alarmcentralerne er atter normal

Efter en eftermiddag og aften, hvor det på grund af 112-opkald om stormskader har været næsten umuligt at komme igennem til landets alarmcentraler, er situationen nu atter normaliseret. Sidst på eftermiddagen måtte Rigspolitiet ellers udsende en beredskabsmeddelelse, der indtrængende opfordrede borgerne til kun at ringe 112, hvis der var tale om akutte tilfælde.

Politi

Kriminalforsorgen må nu køre udrykningskørsel

Køretøjer fra landets fængsler må nu udstyres med blå blink og sirener, og køretøjerne må køre udrykningskørsel i forbindelse med særlige personbevogtningsopgaver. Desuden er der fra månedsskiftet indført en helt ny mulighed for, at køretøjer, som eskorteres af politiet, kan anvende blå blink og sirener, selv om de ikke er registreret som udrykningskøretøjer.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook