Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

38 pct. af alle brandsyn resulterede i påbud

Sidste år udførte landets beredskaber godt 24.000 brandsyn af f.eks. forsamlingslokaler, butikker, hoteller, skoler og hospitaler. Det resulterede i over 21.000 påbud om forbedring af brandsikkerheden. I gennemsnit blev der givet 2,25 påbud ved hvert brandsyn, og ud af det samlede antal brandsynsobjekter fik 38 pct. af dem et påbud. Det viser tal fra Danske Beredskaber.

Brandvæsen

Konsulenter skal udspørge brandfolk

Et eksternt konsulentfirma skal i den kommende tid interviewe alle de brandfolk fra Københavns Brandvæsen, som deltog i en serie røgdykkerkurser, der var led i brandvæsenets udvælgelse af medarbejdere til den nye specialtjeneste. Mindst tre af de 39 deltagere endte på sygehuset, og derfor har Københavns overborgmester, Frank Jensen, bedt om en redegørelse – og den skal altså blandt andet baseres på interviews med brandfolkene.

Brandvæsen

Fire brandfolk har fået anerkendt erhvervssygdomme som arbejdsskader

Sidste år fik fire brandfolk anerkendt erhvervssygdomme som arbejdsskader. Brandfolkene har i to tilfælde haft diagnosen lungekræft, mens der i de to andre tilfælde har været tale om lungehindepletter og hudkræft. Alle sager om kræft hos brandfolk er blevet forelagt for Erhvervssygdomsudvalget, men den praksis er nu stoppet.

Fra arkivet – Præhospital

Brandvæsen

En epoke er slut i Falck: Allan Søgaard Larsen fyret

Falcks øverste chef gennem 12 år, Allan Søgaard Larsen, er fortid i redningskoncernen. Det er bestyrelsen, som har besluttet at sige farvel til koncernchefen, der startede i Falck i 1990. Begrundelsen er, at Allan Søgaard Larsens medejerskab af Falck gør det uhensigtsmæssigt at lade ham stå i spidsen for en kommende oprydning i Falck-koncernen.

Brandvæsen

Københavnske brandfolk skal rykke ud til hjertestop

Tiden er altafgørende, når en person falder om med hjertestop. Københavns Brandvæsen og Region Hovedstaden har derfor indgået en aftale om at sende et brandkøretøj som First Responder, hvis brandkøretøjet er nærmest på patienten. Brandfolkene skal give livreddende førstehjælp, indtil ambulance og akutlæge når frem.

Præhospital

Reddere: En skræmmende og bedrøvelig beslutning

Med Falcks beslutning om at ophøre med at køre siddende sygetransport og afskedige 570 medarbejdere er den mørkeste dag i reddernes over 100-årige historie nu en realitet. Sådan lyder det fra Reddernes Landsklub, som kalder Falcks beslutning skræmmende og bedrøvelig. Landsklubben fremhæver, at udbud på områder fokuserer på pris fremfor kvalitet.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Endnu en station forlader Dansk Autohjælp

Ved årsskiftet mistede SOS Dansk Autohjælp endnu en station, da stationen i Tappernøje forlod autohjælpskoncernen. Ifølge stationsejer Jes Varming er baggrunden en utilfredshed med, at SOS Dansk Autohjælp ”er hoppet med på discountbølgen” og at der er opstået store problemer med at stå inde for kvaliteten.

Foto: Rigspolitiet
Autohjælp

Autohjælpsfirma er frustreret over politiets brug af bjergningsvogne

Når der sker trafikulykker på Lolland-Falster, er vejene ofte spærret i flere timer, fordi der skal tilkaldes en bjergningsvogn fra Hvidovre. Det mener et lokalt autohjælpsfirma, som undrer sig over, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter 30 års godt samarbejde har valgt at indgå aftale med en konkurrent, som har lang kørevej – og ofte ender med at køre forgæves.

Autohjælp

Dansk Autohjælp fik laveste overskud i fem år

I forrige uge præsenterede Dansk Autohjælp en ny stationsstruktur, som indebærer, at 13 stationer lukkes. Dansk Autohjælp henviste til, at der er hård konkurrence på markedet, og det illustreres af selskabets seneste regnskab, hvor overskuddet blev det laveste i fem år. Dansk Autohjælp betegner dog fortsat overskuddet som meget tilfredsstillende.

Fra arkivet – Politi

Politi

Defekt ambulance fik ikke betydning i drabssag

En 35-årig mand fra Mors blev torsdag idømt 12 års fængsel for drabet på en 22-årig mand i december sidste år. Den dømtes forsvarer havde ellers under retssagen fremført, at den 22-åriges liv muligvis kunne have været reddet, hvis ikke det undervejs til sygehuset havde været nødvendigt at skifte ambulance, fordi der opstod tekniske problemer med den første ambulance. Eksperterne kunne imidlertid ikke sige, om den forlængede transporttid til sygehuset havde haft afgørende betydning for offerets overlevelseschancer.

Politi

Nu er kontrakten på fremtidig drift af SINE blevet tildelt – uden konkurrence

Der er tale om en kæmpe kontrakt, der oprindeligt er blevet vurderet til en værdi på mellem 1,8 og 2,7 mia. kr. Det handler om kontrakten på den fremtidige drift af beredskabernes SINE-radionetværk, som har 45.000 brugere i Danmark. Nu har Rigspolitiet så tildelt kontrakten til den nuværende leverandør, Dansk Beredskabskommunikation A/S. Valget var dog ikke svært, for selskabet var den eneste byder på kontrakten.

Politi

20-årig tiltalt for at filme døde passagerer efter Storebæltsulykken

En 20-årig mand skal i næste måned i retten, efter at Fyns Politi har besluttet at tiltale ham for at have taget billeder af døde passagerer efter togulykken på Storebæltsbroen. Den 20-årige var selv passager i toget, men ifølge politiet optog han efter ulykken billeder og video, der blandt andet viste ”legemsdele eller andet biologisk materiale fra fem afdøde personer”.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook