Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Vordingborg Brandvæsen har haft stor succes med hvervekampagne

En intensiv hvervekampagne for at skaffe nye deltidsbrandfolk har været en uventet stor succes for Vordingborg Brandvæsen, som har fået 20 ansøgninger fra potentielle medarbejdere. Og det er dobbelt så mange, som brandvæsenet havde håbet på, da kampagnen blev igangsat. Brandvæsenet forventer, at man hurtigt vil kunne ansætte de første fem ansøgere.

Brandvæsen

Kommune vil lade Beredskabsstyrelsen overtage brandslukningen

Fremover bliver det måske Beredskabsstyrelsen, som skal varetage brandslukningen på Nordbornholm. Som led i en større spareplan overvejer Bornholms Regionskommune at nedlægge den kommunale brandstation i Allinge og i stedet lader Beredskabsstyrelsen Bornholm fungere som entreprisebrandvæsen. Det vil nemlig give en årlig besparelse på ca. 900.000 kr.

Google Maps
Brandvæsen

Planer om fælles Falck- og brandstation i Thisted

Falck-stationen på Vegendalvej i Thisted har efterhånden en alder, hvor den trænger til en mere tidssvarende afløser, og hos en af de nærmeste naboer, Thisted Brandvæsen, er den nuværende brandstation også ved at være over sine bedste dage. Det har fået Falck og brandvæsen til at overveje muligheden at af indgå i et fremtidigt bofællesskab til fælles bedste i form af en ny og tidssvarende bygning, der kan huse begge funktioner.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region: Ambulancefolk ønsker bedre visitation af ambulancekørsler

Ambulancefolkene i Region Hovedstaden ønsker, at ambulancer i højere grad visiteres til de rette kørsler, hvor mandskabet kan bruge deres sundhedsfaglige kompetencer. Det erkender Region Hovedstaden, som samtidig understreger, at man ved uddannelsen af de sundhedsfaglige visitatorer har fokus på korrekt valg af kørselsform.

Præhospital

Arriva sælger institutionskørsel til Falck

Fra den 17. december overtog Falck institutionskørsel og kørsel med gangbesværede i hovedstadsområdet. Opgaven har hidtil ligget hos selskabet Arriva Person- og Handicapservice A/S, der har valgt at overlade kørslen til Falck, fordi selskabet vil koncentrere kræfterne om buskørsel og togdrift.

Brandvæsen

Fire sjællandske brandvæsener vil gå sammen om vagtcentral i Slagelse

Brandkøretøjerne i hele Region Sjælland skal formentlig allerede fra årsskiftet disponeres fra en ny vagtcentral i Slagelse. Det er i hvert fald indstillingen fra en arbejdsgruppe, som anbefaler at regionens fire nye beredskaber etablerer en fælleskommunal vagtcentral, som skal flytte ind på Region Sjællands AMK-vagtcentral i Slagelse. Vagtcentralen vil få ca. 10 ansatte.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de 160 danske virksomheder med udrykningstilladelse i 2022

Der er i år 106 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er 13 færre end sidste år. Desuden har 54 virksomheder og myndigheder fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er fem færre end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

Falck får stor bøde for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen

Falcks tavlevogne var ikke dimensioneret til at beskytte mod påkørsler. Og Falck vidste, at der var bilister, som kørte med mindst 110 km/t på de motorveje, hvor tavlevognene var indsat. Det er hovedårsagen til, at Falck i dag er blevet idømt en stor bøde for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen ved to meget alvorlige ulykker, hvor tavlevogne blev påkørt.

Autohjælp

22 sjællandske Falck-stationer har strejket hele onsdagen

Falck har onsdag været ramt af faglige møder blandt redderne i store dele af landet, og på Sjælland har 22 Falck-stationer hele dagen kun udført akutte ambulanceudrykninger. Onsdag eftermiddag er der fortsat ikke tegn på, at de sjællandske reddere går i arbejde igen. Arbejdsnedlæggelserne skyldes utilfredshed med reddernes nye overenskomst.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet skal betale 80 mio. kr. for andel af radiosystem

Fredag aften faldt det nye politiforlig på plads. Forliget gælder for perioden 2007-2010, og ud af et samlet bevillingsløft på 2 mia. kr. i aftaleperioden er de 80 mio. kr. sat af til at betale for politiets andel af det fælles radiosystem for det danske beredskab, som ventes implementeret fra 2007. Beløbet skal både dække den løbende brugerbetaling til den virksomhed, som vinder udbuddet af radionettet, og anskaffelse af radioterminaler og udstyr til politiets kommende vagtcentraler.

Politi

Døve kan nu sende sms til alarmcentralen

Hvis man er døv eller ikke kan tale, kan det være svært at tilkalde hjælp, når man ringer 112 til alarmcentralen. Men nu kan døve, høre- og talehæmmede sende en sms direkte til alarmcentralen, hvis de har brug for akut hjælp. Det er Rigspolitiet og blandt andre Danske Døves Landsforbund og Høreforeningen, som har indledt et samarbejde, hvor medlemmerne og andre døve kan få udleveret et hemmeligt nummer, som de kan sms’e til i tilfælde af en nødsituation. Det er ifølge Rigspolitiet nødvendigt at holde nummeret hemmeligt for at forhindre eventuelle falske alarmer.

Politi

31-årig mand skød sig selv efter en længere eftersættelse

Politiklagemyndigheden modtog fredag en underretning fra Sydøstjyllands Politi om, at politiet om natten havde eftersat en bil på motorvej E45. Føreren af bilen, en 31-årig mand, kørte efter en længere eftersættelse ind på en rasteplads ved Skærup og skød sig selv. Han er afgået ved døden. De pårørende er underrettet.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook