Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandfolks påvirkning fra røg skal nu kortlægges

Forskere vil nu undersøge om danske brandfolk udsættes for helbredsskadende påvirkninger fra sod og skadelige partikler fra røg, både når de slukker brande, og når de er under uddannelse til røgdykkere. Den mulige helbredsrisiko ved brandslukning vil blive undersøgt ved at analysere prøver indsamlet fra op til 20 brandfolk og op til 80 værnepligtige.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Katastrofal katastrofeøvelse

Myndighedernes uenighed om proceduren ved alarmering betød, at en stort anlagt katastrofeøvelse på Øresund fik en nærmest katastrofal start: Alarmen forsvandt undervejs, og nåede aldrig frem! Det var brandvæsenerne i Dragør og København, lufthavnens redningstjeneste og marinehjemmeværnet, som havde arrangeret øvelsen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Fulgte efter lægeambulance: Koster kørekort

En 20-årig mand har mistet kørekortet og skal betale 5.000 kr. i bøde, fordi han i høj fart fulgte efter en lægeambulance under udrykning. Lægeambulancen måtte holde ind til siden, for at få den unge mand til at opgive sin vanvittige og farlige kørsel. Den 20-årige bilist fulgte efter lægeambulancen, da den for et år siden kørte fra Snertinge mod Svebølle i Nordvestsjælland med udrykning.

Præhospital

Korrekt placerede hjertestartere redder liv

Korrekt placerede hjertestartere kan forbedre mulighederne for at overlevelse for de gennemsnitligt 3.500 danskere, der hvert år får hjertestop uden for hospital. I en ny rapport anbefaler Sundhedsstyrelsen, at der opsættes hjertestartere i tætbefolkede områder og i tyndtbefolkede områder med relativt lange responstider for ambulancer.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Indsætter vejhjælpscykler i Jylland og på Fyn

De seneste to år har SOS Dansk Autohjælp anvendt specialbyggede elektriske ladcykler til autohjælpsopgaver i København og omegn. Nu har selskabet så investeret i yderligere fem cykler, der indsættes i Aalborg, Aarhus, Herning, Kolding og Odense. Cyklerne har en rækkevidde på 100 km. på en opladning, og hver cykel vejer ca. 150 kg. inkl. udstyr.

Autohjælp

Rednings-Ringen fordobler sit overskud

2011 blev et godt år for Rednings-Ringen i Lemvig, som mere end fordoblede sit overskud. Redningskorpset, der har 24 fuldtidsansatte og 16 køretøjer, øgede sin bruttofortjeneste til 13,4 mio. kr., og året sluttede med et overskud på 1 mio. kr. mod 0,4 mio. kr. i 2010. Rednings-Ringen har i 2011 nedsat sin aktiekapital og i den forbindelse udbetalt 3,8 mio. kr. til ejerne.

Autohjælp

Livløs mand i vejkant reddet af autoredder

En autoredder fra Dansk Autohjælp i Ringsted ydede natten til lørdag ved hjælp af en hjertestarter livreddende førstehjælp til en mand, der lå halvvejs ude på kørebanen på Køgevej mellem Næstved og Holme-Olstrup. Episoden fandt sted omkring kl. 00.30 natten til lørdag, hvor autoredder Morten Pedersen fra Dansk Autohjælp kom kørende på Køgevej på vej mod Holme-Olstrup, da han så en mand i starten af 40’erne ligge i vejkanten med hovedet ude på kørebanen. Han sprang ud af bilen, tilkaldte hjælp og begyndte at yde førstehjælp.

Fra arkivet – Politi

Politi

Fik belønning for at redde bevidstløs mand ud af en brændende bil

Mathias Nielsen var en af de borgere, der fredag fik en dusør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ved et arrangement på politigården i Næstved. Mathias fik dusøren, fordi han trak en bevidstløs mand ud af en brændende bil efter et færdselsuheld. Hændelsen skete den 31. juli 2021, hvor Mathias kom kørende på Marielyst Strandvej i Væggerløse, da to biler foran ham kørte frontalt sammen.

Brandvæsen

Arbejdet med revision af reglerne for udrykningskørsel er nu genoptaget

En strid om, hvorvidt akuthjælpere på Langeland må køre udrykningskørsel, fik sidste år myndighederne til at iværksætte et eftersyn af reglerne på området. Arbejdet har ligget stille på grund af Folketingsvalget, men nu er det genoptaget. Myndighederne frygter dog, at mindre restriktive regler vil medføre et væld af ansøgninger fra bl.a. deltidsbrandfolk, følgeskadefirmaer og frivillige, og at det kan svække færdselssikkerheden.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook