Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Corona-virus: Beredskabsforbundet udsætter sit landsstævne til 2021

Beredskabsforbundet har på grund af corona-krisen besluttet at udsætte organisationens landsstævne, som skulle have fundet sted i september 2020. Beredskabsforbundet henviser til, at det er usikkert, om det vil være muligt at gennemføre stævnet med de næsten 500 deltagere, og at der under alle omstændigheder vil mangle muligheder for at træne op til stævnet.  

Google Maps
Brandvæsen

Greve, Solrød, Køge, Stevns og Roskilde opretter fælles beredskab

Efter at Roskilde Kommune også har overvejet et samarbejde mod øst, ser det nu ud til at ligge fast, at Greve, Solrød, Køge, Stevns og Roskilde kommuner opretter et fælles beredskab. Det er forventningen, at den nye fælles beredskabsenhed fastholder de nuværende lokale serviceniveauer, men at normeringerne tilpasses, da synergieffekterne skal høstes.

Brandvæsen

Brandudvikling ved plejehjemsbrand undrer indsatsleder

Tirsdag aften mistede en 73-årig beboer livet, da en voldsom brand hærgede et plejehjem i Allerød. Der har efterfølgende været fremsat kritik af indsatsen, og den hastighed, hvormed branden udviklede sig, undrer da også brandvæsenet. Politiets teknikere undersøgte onsdag brandstedet, men de kan heller ikke give nogen entydig forklaring på, hvorfor branden udviklede sig så hurtigt. Brandvæsenets indsatsleder understreger imidlertid, at brandfolkene gjorde deres bedste under indsatsen, og indsatslederen vurderer, at brandfolkene prioriterede 100 procent rigtigt.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Slut med Falck-ambulancer i Skåne

Fra næste år er det slut med Falck-ambulancer i Skåne i Sverige. Falck har tidligere stået for store dele af den sydsvenske ambulancekørsel, men Region Skåne har besluttet at hjemtage ambulancekørslen i et af de fire ambulancedistrikter, så regionen fremover selv står for driften i to distrikter. Et tredje distrikt varetages af konkurrenten Samariten, og senest har en ny konkurrent vundet det fjerde distrikt.

Præhospital

Paramedicinere skal aflaste de midtjyske ambulancer

Fremover skal paramedicinere køre alene ud til en række af de patienter i Region Midtjylland, der har ringet efter en ambulance, men som ikke har akut brug for hjælp. Det skal mindske presset på både ambulancer og hospitaler. Der er tale om et pilotprojekt i Aarhus-området, der har fået betegnelsen Den Præhospitale Visitationsenhed.

Præhospital

Paramediciner får kritik fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn

En sag ved Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn er endt med kritik af en paramediciner, der ifølge nævnet handlede væsentligt under normen for almindelig anerkendt faglig standard ved sin behandling af en patient med en blødersygdom. Paramedicineren afsluttede behandlingen, men senere blev det konstateret, at patienten havde en hjernehindeblødning.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Falck: Autohjælpsvogne til færdselsuheld var ekstra service i overgangsperiode

Den 1. juli 2008 overgik ansvaret for redningsopgaver ved blandt andet færdselsuheld til kommunere, men mange kommuner har endnu ikke svært redningsmateriel. Og det er årsagen til, at Falck i en overgangsperiode som en ekstra service valgte også at sende et autohjælpskøretøj til færdselsuheld, når der blev rekvireret en ambulance fra redningskorpset. Det skriver Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, i et brev til regionerne – hvor han også oplyser, at Falck har valgt at indstille servicen fra 1. august for at undgå yderligere polemik.

Google Streetview
Autohjælp

Redning Danmarks selskab i Ringsted er under tvangsopløsning

Selskabet Redning Danmark Køge ApS, der – trods navnet – har drevet station i Ringsted, er under tvangsopløsning ved Skifteretten i Roskilde. Selskabet har haft samme ejer som Redning Danmark i Horsens, der gik konkurs i marts 2019. Siden etableringen af Redning Danmark i 2017 er selskaberne bag seks stationer gået konkurs.

Autohjælp

Tre lokale Redning Danmark-stationer er gået konkurs

Siden Redning Danmark blev oprettet sidste år, er tre af de lokale stationer gået konkurs. Senest er det selskaberne bag Redning Danmarks stationer i Fredensborg og København, som har kastet håndklædet i ringen, men tidligere på året gik også stationen i Ringkøbing konkurs. Stationerne var tidligere en del af Dansk Autohjælp, men er nu især underleverandører for Falck.

Fra arkivet – Politi

Politi

55 nye udrykningskøretøjer til Kriminalforsorgen

I dag er det politiet, som står for at transportere arrestanter, men fra årsskiftet overtager Kriminalforsorgen opgaven. Derfor har Kriminalforsorgen nu modtaget 55 nye køretøjer.  Alle de nye køretøjer er udstyret med udrykningssignaler. Det skyldes, at kriminalforsorgen i 2014 blev omfattet af muligheden for udrykningskørsel.

Politi

Snakkesalig hjertestarter var et TV…

Nordjyllands Politi måtte mandag aften rykke ud til en snakkesalig hjertestarter i Aalborg. Det var en 24-årig mand, der ringede til politiets vagtcentral og berettede, at han stod ved en hjertestarter på Priorgade i Aalborg. Ifølge manden snakkede hjertestarteren og gav kommandoer. Men det viste sig at være lidt af en misforståelse.

Foto: Rigspolitiet
Politi

40 bilister får bøder i forbindelse med togulykken

Efter den tragiske togulykke på Storebæltsbroen vil 40 bilister modtage en bøde fra Fyns Politi. Det er bilister, som har anvendt deres mobiltelefoner til at fotografere toget, mens de har passeret ulykkesstedet. Politiet har ellers kraftigt opfordret bilisterne til at have respekt for de omkomne og sårene – og undlade at tage billeder.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook