Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Kampagne skaffer flere bløde brandfolk

Den landsdækkende kampagne ”Bliv Brandmand Nu”, der hjælper brandvæsenerne med at skaffe deltidsbrandfolk, er blevet en succes. De lokale kampagner er i stigende grad rettet mod de mere bløde hænder som skolelærere, sygeplejersker og personale på plejehjem, og det har betydet, at der nu kun mangler omkring 75 deltidsbrandfolk på landsplan – mod dobbelt så mange for halvandet år siden.

Brandvæsen

Faglig organisation anbefaler ikke PFOS-undersøgelse af brandfolk

Brandfolk er eksponeret for potentielt titusindvis af kemiske forbindelser, og PFOS er langt fra lige så farligt som mange af de øvrige stoffer, som brandfolk omgiver sig med. Sådan lyder en ny udmelding fra Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk, der slår fast, at organisationen ikke anbefaler, at brandfolk generelt skal undersøges for PFOS i blodet.

Google Streetview
Brandvæsen

Nødbehandlerbil i Hundested er nu nedlagt

Fra årsskiftet var det slut med den eneste nødbehandlerbil i Region Hovedstaden, nemlig nødbehandlerbilen i Hundested. Den umiddelbare årsag er, at Halsnæs Kommune har ønsket at spare penge. Men samtidig er antallet af udrykninger styrtdykket de seneste år, fordi Region Hovedstaden kun har ønsket at anvende bilen ved hjertestop, og ikke – som hidtil – også ved ulykker.

Fra arkivet – Præhospital

Brandvæsen

Mere præcise adresser skal redde liv

Fremover bliver det nemmere at finde vej i ingenmandsland, og det kan redde liv. Allerede i denne måned får kolonihaver, feriecentre og uformelle boligområder således præcise adresser, og senere på året følger blandt andet tekniske anlæg som vindmøller og transformatorstationer. Dermed vil både ambulancer og brandvæsen bedre kunne finde vej.

Præhospital

Ambulance Syds fællestillidsmand stopper i protest mod FOA

Efter Region Syddanmarks hjemtagning af ambulancekørslen fra BIOS, så vil overenskomsten for de ca. 500 ambulancereddere også overgå fra 3F til FOA. I øjeblikket forhandler Ambulance Syd og FOA om tilpasning af overenskomsten, men frustration over dette forløb har nu fået Ambulance Syds fællestillidsmand til at trække sig. Han retter samtidig en hård kritik mod FOA.

Præhospital

Større udkaldsradius for hjerteløbere har givet bedre fremmøde

I maj blev udkaldsradiussen for hjerteløberne øget fra 1,8 km. til 5 km. i hele Danmark. Dermed tages der højde for, at hjerteløberne i praksis ofte kører i bil – og altså ikke løber frem til patienten. Ændringen lader til at have været en succes i Region Syddanmark, hvor andelen af udkald, hvor der møder en hjerteløber frem, er steget fra 76-90 pct. til 95-99 pct.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Nyt autohjælpsselskab i Norden og Baltikum: RedGo

Forsikringsselskabet Gjensidige har nu valgt navnet til de autohjælpsaktiviteter, som selskabet tidligere på året overtog fra Falck i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen. I de fem lande vil Gjensidige anvende navnet RedGo, og processen med at udskifte køretøjernes design, uniformerne osv. er nu sat i gang.

Autohjælp

Autohjælpsvirksomhed har fået nye medejere

Autohjælpsvirksomheden European Breakdown Service, der med hovedsæde i Haderslev har specialiseret sig i erhvervskunder indenfor gods- og persontransport, har fået nye medejere. SOS Dansk Autohjælps seks selvstændige distrikter er således gået sammen i et fælles selskab og har købt 40 pct. af ejerskabet i European Breakdown Service.

Autohjælp

FDM snupper 80.000 kunder fra Falck

Den europæiske bilklubsorganisation ARC, der varetager mobilitetsaftaler for nye biler, dropper Falck til fordel for FDMs og Dansk Autohjælps nye selskab, FDM Vejhjælp. Dermed scorer FDM Vejhjælp en aftale om assistance ved mekanisk nedbrud, der dækker 80.000 nye, danske biler. Det nye selskab forventer at vokse med 10.000 kunder om året.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet opretter ny brandsektion

Den 1. oktober opretter Rigspolitiets Kriminaltekniske Center, KTC, en ny brandsektion, hvor kompetencerne for brandundersøgelser skal samles i tre centre i Randers, Fredericia og København. Hidtil har politiets kriminalteknikere skullet undersøge alle typer sager fra drab til indbrud, røverier og brande. Men fremover skal en lille gruppe teknikere udelukkende koncentrere sig om og specialisere sig yderligere i brandundersøgelser.

Politi

Vil styrke hjælpen til PTSD-ramte betjente

En kortlægning og evaluering af PTSD blandt politi- og fængselsbetjente viser, at politi- og fængselsbetjentes arbejde er blevet mere krævende og psykisk belastende. Justitsministeriet igangsætter derfor en række initiativer i politiet og kriminalforsorgen for at styrke myndighedernes håndtering og forebyggelse af PTSD hos medarbejderne.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook