Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Præhospital

FOA: Nye paramedicinere får den korteste uddannelse og mindst erfaring

Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandfolk valgte at overhøre storalarmer fra lufthavn

I fem måneder har de deltidsansatte brandfolk i Tårnby Brandvæsen valgt at ignorere alarmerne, hvis vagthavende indsatsleder kaldte ekstra assistance under storalarm i lufthavnen i Kastrup. Ifølge Ingeniørens netudgave har der været tale om en protest mod at der er indført alkoholforbud på brandstationen.

Brandvæsen

Mange nytårsudrykninger – og flere brandfolk beskudt med fyrværkeri

Landets brandvæsener har nytårsaften og -nat haft godt 500 udrykninger, og dermed har der været tale om et nytår, som har været mere travlt end normalt.  Indtil videre er der dog ikke meldt om egentlige storbrande, men nytårsaften blev præget af, at brandfolk i en række tilfælde blev beskudt med fyrværkeri. ”Vores brandmandskab er meget erfarne og ikke sarte, men at skulle udsættes for sådanne hændelser, mens man udfører sit arbejde, er klart over grænsen”, lyder det fra operationschefen hos Hovedstadens Beredskab.

Brandvæsen

Undersøgelser af brandfolks kræftrisiko bliver først færdige om et år

To store undersøgelser af brandfolks risiko for kræft og hjertekarsygdomme skulle egentlig have været afsluttet i år, men sådan kommer det ikke til at gå. Undersøgelserne er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden, som administreres af Arbejdstilsynet, og ifølge Arbejdstilsynet har projektlederne for begge undersøgelser bedt om udsættelse til oktober 2017.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Fire selskaber skal kæmpe om de danske akutlægehelikoptere

Fire danske og udenlandske selskaber er sluppet igennem nåleøjet og er blevet prækvalificerede til at byde på driften af de tre akutlægehelikoptere, som fra oktober 2014 skal udgøre den landsdækkende lægehelikoptertjeneste i Danmark. Responce har meldt sig på banen sammen med Air Greenland, Falck har allieret sig med en ny partner, og en stor engelsk aktør vil også ind på det danske marked.

Præhospital

Første reddere uddannes som HEMS Crew Members

Tre Falck-reddere deltager i den kommende tid i uddannelsen som reddere på lægehelikoptere – HEMS Crew Members – i Baden-Baden i Tyskland. Når uddannelsen er gennemført, skal redderne indgå i besætningen på Dansk Luftambulances lægehelikopter i Niebüll, som blandt andet dækker dele af Sønderjylland. Dansk Luftambulance er et samarbejde mellem Falck og Deutsche Rettungsflugwacht (DRF).

Præhospital

Antallet af ambulanceudrykninger fortsætter med at stige

Ambulancerne i Region Midtjylland fik også i 1. halvår 2015 mere at lave. Det viser en ny opgørelse fra regionen. Sammenlignet med samme periode året før rykkede ambulancerne ud til 10 pct. flere livstruende eller muligt livstruende tilfælde. Det er især praktiserende læger, som oftere tilkalder ambulancer, men borgerne ringer også 112 oftere.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Horsens har fået et Falck-museum

I denne uge kom et helt nyt Falck-museum til verden, og flere end 100 mennesker mødte op for at indvie det nye museum, der har fået lokaler på Falck-stationen i Horsens. Bag museet står ambulancebehandler og førstehjælpsinstruktør Anders Vaagan, der startede sin karriere som elev på Falck-stationen i Horsens.

Autohjælp

Nu 380.000 kunder i Dansk Autohjælp

Danmarks næststørste redningskorps, Dansk Autohjælp, har nu passeret 380.000 kunder. For bare få år siden havde man kun omkring 40.000 kunder, men især Topdanmarks Tophjælp-ordning har betydet en stor kundetilgang. Endvidere har Dansk Autohjælp de seneste år intensiveret markedsføringen af selskabets egne abonnementer.

Autohjælp

Forsvaret starter forberedelserne til stort autohjælpsudbud

Endnu en stor autohjælpskontrakt er på vej i udbud. Denne gang handler det om autohjælp til Forsvarets og Beredskabsstyrelsens køretøjer i Danmark samt i forbindelse med Forsvarets rejser i Europa. Der er tale om en rammeaftale med en anslået værdi på 8,5 mio. kr., og i første omgang ønsker Forsvaret at undersøge markedet. Selve udbuddet planlægges at starte i maj.

Fra arkivet – Politi

Politi

Hverdagens helte fik anerkendelse fra politiet

Mandag fik fem af hverdagens helte i Østjylland stor tak for en god gerning, der har hjulpet borgere i nød. Her overrakte politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi takkebreve på politistationen i Aarhus. De fem var blevet indstillet af politiets medarbejdere og blev alle fundet egnet til at modtage en dusør – et lille kontantbeløb – for deres gode gerning.

Brandvæsen

Staten vandt erstatningssag om 559 mio. kr. efter SINE-udbuddet

Det hollandske firma Nethleas får ikke erstatning fra staten efter udbuddet af SINE i 2006. Hollænderne havde ellers krævet 559 mio. kr. i erstatning, fordi staten efter deres mening havde overtrådt udbudsreglerne, da kontrakten på SINE blev tildelt det Motorola-ejede Dansk Beredskabskommunikation. Hele 44 vidner har været indkaldt i retssagen.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Udviklingshæmmet kvinde bidt af politihund under eftersøgning

En 32-årig kvinde med Downs Syndrom blev bidt af den politihund, som fandt hende, efter at hun var bortgået fra en institution. Da kvinden var fundet, blev hun indlagt på sygehuset på grund af hypotermi, og det var her, at man konstaterede hundebiddene. Politiet vurderer dog ikke, at episoden skal have konsekvenser i forhold til politihunden.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook