Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Nyt lovforslag gør fri disponering obligatorisk

Fremover får landets kommuner pligt til at sikre, at det altid er nærmeste relevante udrykningsenhed, som sendes afsted til brande og ulykker – uafhængigt af kommunegrænser. Det fremgår af et nyt lovforslag, som regeringen vil fremsætte i marts. Lovforslaget giver også Beredskabsstyrelsen mulighed for at beordre de enkelte beredskab til at deltage i indsatser udenfor eget udrykningsområde.

Brandvæsen

Styrelse accepterer lukning af to brandstationer

Trods lukningen af 40 pct. af brandstationerne lever det bornholmske beredskab stadig op til lovgivningens krav. Det konkluderer Beredskabsstyrelsen, som har accepteret, at Bornholms Regionskommune lukker brandstationerne i Gudhjem og Aakirkeby. Styrelsen vil dog ikke acceptere, at responstiderne baseres på, at der skal køres imod ensretningen.

Brandvæsen

Lejre Kommune træder ud af Vestsjællands Brandvæsen

En enig kommunalbestyrelse i Lejre Kommune besluttede tirsdag aften, at kommunen træder ud af Vestsjællands Brandvæsen ved udgangen af 2020. Beslutningen er truffet på baggrund af en analyse af, hvad det vil koste henholdsvis at blive i det fælles brandvæsen eller forlade det. Analysen er foretaget af et eksternt konsulentfirma.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Markant fald i nedetiden hos Ambulance Syd

Nedetiden hos Ambulance Syd udvikler sig meget positivt – og nærmer sig efterhånden niveauet hos konkurrenten Responce. Nedetiden er den tid, hvor det aftalte antal ambulancer ikke kan bemandes, og fra 2017 til 2018 har Ambulance Syd i runde tal halveret nedetiden. Især i Sønderjylland har der været et markant fald, mens der stadig er problemer på Fyn.

Præhospital

Region Sjælland gør nyt forsøg med ambulanceudbud

Opgaven med at køre ambulancer efter 1. februar 2010 i størstedelen Region Sjælland er i dag sendt i nyt udbud af regionsrådet. Der er frist frem til den 26. maj for at afgive tilbud. Roskilde Brandvæsen fik tildelt opgaven med at køre ambulancer i den nordøstlige del af regionen i den første udbudsrunde, og det ændrer det nye udbud ikke på. Udbuddet omfatter resten af regionen, og her har Region Sjælland indgået aftale med Falck om at fortsætte med ambulancekørslen i de fem øvrige ambulanceområder til og med januar næste år.

Præhospital

Falck vinder kontrakt med 10 nordjyske kommuner

Falck har vundet udbuddet af liggende patienttransport af ikke behandlingskrævende borgere og forflytninger af borgere i eget hjem for 10 nordjyske kommuner. Der var konkurrence om de fire-årige kontrakter, hvor kommunerne modtog tre tilbud. Den samlede værdi af kontrakterne er endt på 6,5 mio. kr., efter at kommunerne oprindeligt havde skønnet, at prisen ville blive 13 mio. kr.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Kritik af Falcks minutgaranti

Hvad kunden ikke ved, har hun ikke ondt af. Den holdning synes ifølge Ekstra Bladet at være fremherskende i Falck, der reklamerer med hurtig autohjælp og effektiv hjælp på stedet. Falck sparer angiveligt flere millioner kroner om året på at tilbageholde kundernes penge. Penge, som Falck-abonnenterne er berettigede til at få udbetalt. Falcks minut-garanti lover nemlig abonnenten 100 kroner retur, hvis hjælpen ikke er fremme inden for 45 minutter. Men det ”glemmer” Falck at oplyse kunden om på stedet.

Autohjælp

Dansk Autohjælp fik laveste overskud i fem år

I forrige uge præsenterede Dansk Autohjælp en ny stationsstruktur, som indebærer, at 13 stationer lukkes. Dansk Autohjælp henviste til, at der er hård konkurrence på markedet, og det illustreres af selskabets seneste regnskab, hvor overskuddet blev det laveste i fem år. Dansk Autohjælp betegner dog fortsat overskuddet som meget tilfredsstillende.

Autohjælp

Trafikradioen må gerne sige “Falck er på vej”

Er det skjult reklame for Falck, når DR i sine trafikmeldinger siger, hvad Falck kører og laver og for eksempel bruger udtryk som “Falck er på vej” eller “Falck er på stedet”? Det mener en lytter i hovedstaden i hvert fald, og han klagede til Radio- og TV-nævnet over to konkrete udsendelser på P4 København den 3. og 5. november 2007. “Der er ingen andre firmaer, som får denne opmærksomhed, og firmaer, der reparerer trafiklyset på vore gader og veje, bliver for eksempel ikke nævnt….() Falck får en masse reklame i P4 København, og det mener jeg ikke er helt efter bogen”, hed det blandt andet i mandens klage til Radio- og TV-nævnet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Udbud af SINE-netværket bliver atter forsinket

I næste måned udløber statens kontrakt med Dansk Beredskabskommunikation om at drive beredskabets radionetværk, SINE. Kontrakten kan dog forlænges, men maksimalt med et år. Center for Beredskabskommunikation har imidlertid netop meddelt, at udbuddet af en ny kontrakt atter er blevet forsinket, så en ny løsning først vil være på plads ved udgangen af 2024.

Politi

Alarmcentral nægtede ambulance – astmapatient døde

“Jeg kan jo høre, hun taler i baggrunden. Så kan det ikke være så slemt. Du må ringe til vagtlægen”. Med den forklaring fra alarmcentralen fik 43-årige Louis Neve fra Oue i Nordjylland en sen nattetime i første omgang afslag på en ambulance til sin samlever, Hanne Stelmach, som var ramt af et astmaanfald. Opringningen skete klokken 00.39 lørdag den 17. marts. Ved 3-tiden samme nat døde hun i ambulancefolks varetægt efter forgæves genoplivning.

Brandvæsen

Kritiserer manglende oprydning efter dødeligt færdselsuheld

Lørdag eftermiddag mødte pårørende frem for at lægge blomster på det sted, hvor en 29-årig fodgænger natten før var blevet dræbt i et færdselsuheld. Men selv om der var gået 12 timer siden ulykken, så blev de mødt af jord og sne, der var ”sølet ind i en del blod”. Derfor kritiserer de nu den manglende oprydning. Politiet kalder det en fejl og beklager.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook