Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Tjekkede røgalarmer i seks byer

I weekenden besøgte RøgalarmPatruljen beboere i Brøndby, Roskilde, Nakskov, Aakirkeby, Horsens og Frøstrup for at tjekke røgalarmer. Havde beboerne ingen røgalarm, tilbød patruljen at sætte en ny røgalarm op gratis, og trængte røgalarmerne blot til nye batterier, klarede patruljen også det. Baggrunden er et samarbejde mellem BrandBevægelsen, TrygFonden og de lokale beredskaber – og med bistand fra spejdere og brandkadetter.

Brandvæsen

Nyt beredskab for Køge, Stevns og Solrød er nu på plads

Fra årsskiftet overtager det nye ETK Brand & Redning beredskabsopgaven på tværs af Køge, Stevns og Solrød kommuner. ETK Brand & Redning er klar med nyt logo, så genkendeligheden er sikret, når der rykkes ud til diverse opgaver. Det nye beredskab får base på Tigervej 8 i Køge, som netop nu er ved at blive istandsat til at kunne håndtere de mange nye aktiviteter.

Google Maps
Brandvæsen

Østsjællands Beredskab vil nedlægge brandstation i Solrød

Efterhånden har størstedelen af de nye beredskabsenheder foreslået lukning af brandstationer for at realisere de sparekrav, som er aftalt mellem regeringen og KL. I Østsjællands Beredskab ser brandstationen i Solrød ud til at blive offer for sparekravene, men Solrød Kommune modsætter sig og kræver dokumentation for, at serviceniveauet ikke forringes.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Responce har nu overenskomst med 3F

Borgerne i Horsens og omegn kan nu begynde at indstille sig på, at nye ambulancer fra firmaet Responce indtager vejene. Det lille firma har netop skrevet under på en overenskomst med 3F”s transportgruppe. Og det betyder, at 3F nu dropper den varslede konflikt mod selskabet. Reddere, der ønsker arbejde hos Responce fra efteråret, kan dermed se frem til betaling og øvrige forhold, der lever op til den normale standard på området.

Præhospital

Overvejer alternativer til dyr akutbil på Ærø

Siden månedsskiftet er det faste ambulanceberedskab på Ærø blevet suppleret af en akutbil, som bemandes af en BIOS-redder på rådighedsvagt. Akutbilen forventes at få ca. 10 udrykninger om året, og med den nuværende prissætning vil hver udrykning koste regionen omkring 170.000 kr. Derfor er der kun indgået en kontrakt på tre måneder, og der overvejes alternative løsninger.

Præhospital

Region Nordjylland hjemtager akutlægebiler og akutbiler

De ni akutlægebiler og akutbiler i Region Nordjylland skal fra 1. januar 2020 drives af regionen selv. I dag varetages driften af Falck, men regionen har besluttet at hjemtage opgaven, da man vurderer, at det vil give en øget fleksibilitet i den daglig drift, særligt i forhold til at afsøge nye udviklingsmuligheder for en endnu tættere integration af regionens akutte tilbud. Samtidig venter regionen, at de årlige udgifter falder med små 3 mio. kr.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Også store økonomiske problemer hos Dansk Autohjælp i Roskilde

Det er ikke kun Dansk Autohjælps station i Glostrup, som har store økonomiske problemer. Også selskabet bag stationen i Roskilde har tabt så mange penge, at selskabets revisor mener, at der er ”betydelig usikkerhed” om selskabets evne til at fortsætte driften. Dansk Autohjælp i Roskilde har måttet låne 100.000 kr. hos Dansk Autohjælps moderselskab.

Autohjælp

SOS International går ind på det finske marked for autohjælp

Danske SOS International går nu ind på det finske marked for autohjælp og vagtcentralydelser. Det sker gennem købet af Assistance Finland, som driver en landsdækkende vagtcentral og desuden råder over et netværk af 50 lokale autohjælpsvirksomheder. Dermed vil SOS International kunne sælge autohjælpsydelser til forsikringsselskaber og til de bilimportører, som tilbyder mobilitetstjenester.

Autohjælp

Myndighederne vil lukke tre af Redningsgruppens selskaber

Hvis det står til Erhvervsstyrelsen, vil tre af de centrale selskaber i Redningsgruppen blive lukket. I hvert fald har styrelsen i dag bedt Skifteretten i Aarhus om at tvangsopløse selskaberne RKDK Vagtcentral, RKDK Autohjælp/Vejhjælp og RGDK Brand og Redning. Kun moderselskabet er ikke omfattet af anmodningen om tvangsopløsning.

Fra arkivet – Politi

Politi

Region og politiet er uenige om 112-adresser

De seneste uger har nordjyske medier omtalt flere tilfælde, hvor politiets alarmcentraler angiveligt har afvist at sende en ambulance, fordi anmelderen ikke kunne opgive en præcis adresse. Det får nu Region Nordjylland til at kræve, at politiet straks viderestiller sundhedsfaglige samtaler til regionens vagtcentral, så vagtcentralen kan sende ambulancen af sted. Men politiet afviser, at alarmoperatørerne forlanger den nøjagtige adresse. ”Kender man ikke den nøjagtige adresse, så skal vi nok sende hjælp alligevel”, siger Steen Herlev Larsen, der er leder af Rigspolitiets 112-sekretariat.

Brandvæsen

Dino og Hector er dansk politis første brandhunde

Siden februar har Rigspolitiets Nationale Kriminaltekniske Center brugt to såkaldte brandhunde i efterforskningen af mistænkelige brande. De er trænet i at snuse sig frem til brandbare væsker på et brandsted og de første af sin art i Danmark. Brandhundene og deres førere hører til hos Rigspolitiets Nationale Kriminaltekniske Center Vest i Fredericia, hvorfra de dækker hele landet.

Brandvæsen

Politiet flytter ind på Falck-stationen i Grindsted

Falck-stationen i Grindsted skal fremover også være lokal politistation. Efter en større ombygning flytter Sydøstjyllands Politi ind i stationens hidtidige garagebygning, som bliver det nye hjemsted for seks politifolk og en leder. Stationens tilbageværende brandberedskab flytter i stedet til en ombygget garage i stationens baggård.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook