Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen strides om slangetårn

For få måneder siden flyttede Herning Brandvæsen og Falck ind på et nyopført, fælles redningscenter i Herning. Redningscenteret er placeret få hundrede meter fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland, og meningen var, at placeringen skulle give et nærmere samarbejde mellem byens tre beredskabstjenester. Men samarbejdet halter mellem det kommunale og det statslige beredskab, der ikke kan blive enige om et samarbejde om vask og tørring af brandslanger.

Brandvæsen

Efter strid på redningsstation: Må muligvis holde lukket fra mandag

Fra på mandag vil kystredningsstationen i Skagen muligvis ikke længere kunne bemandes. Efter en strid mellem stationens ledelse og medarbejderne har seks af de 16 lokale redningsfolk nemlig valgt at sige kollektivt op. Opsigelserne træder i kraft fra månedsskiftet, og derefter vil stationen formentlig få problemer med at rykke ud.

Brandvæsen

Køge Kommune indgår ny brandslukningskontrakt med Falck

Falck skal fortsat stå for brandslukningen i Køge Kommune. Det besluttede byrådet torsdag. Den nuværende kontrakt med Falck udløber med udgangen af 2020, og derfor har Køge Kommune sendt opgaven i udbud og efterfølgende haft en markedsdialog med Falck. Kommunens nye kontrakt med Falck vil være gældende fra 1. januar 2021.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Responce skal have tilført millioner fra ejerne

Da regnskabsåret 2011 sluttede, havde Responce en negativ egenkapital på 13 mio. kr., og den manglende soliditet kan give problemer ved de kommende udbud af ambulancekørslen, som Responce ønsker at deltage i. Det er formentlig baggrunden for, at Responce nu bebuder, at ejerne forventer at tilføre så meget kapital til selskabet, at Responce vil have en positiv egenkapital ved udgangen af i år.

Præhospital

Region Syddanmark gør klar til hjemtagning af AMK-vagtcentral

I dag varetager Falck den tekniske disponering på Region Syddanmarks AMK-vagtcentral i Odense, men fra 1. september 2015 hjemtager regionen opgaven. Det indebærer, at AMK-vagtcentralen skal ansætte 20 nye medarbejdere, hvoraf størstedelen dog kommer fra Falck, ligesom vagtcentralen skal have sin egen chef og flere lægekonsulenter.

Præhospital

Danfoss skal fortsat drive nødbehandlerbilen i Nordborg

Region Syddanmark fik to tilbud på den fremtidige drift af nødbehandlerbilen i Nordborg, men baseret på kvalitet og økonomi gav Danfoss det bedste bud. Dermed får Danfoss den nye kontrakt, som løber i fire år fra den 1. september 2019 med mulighed for forlængelse i op til to år. Nødbehandlerbilen rykker ud 600-700 gange om året.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Millionunderskud i autohjælpsfirma

Den hårde kamp om det danske marked for autohjælp mærkes også hos DK Vejhjælp i Fredericia, der er en af de mindre udbydere af landsdækkende autohjælp i Danmark. I 2016 fik DK Vejhjælp et driftsunderskud på 2,7 mio. kr., og virksomhedens egenkapital er nu negativ. Noget bedre går det i moderselskabet DK Assistance, der fik vendt et underskud til overskud.

Autohjælp

Kæmpe autohjælpskontrakt i udbud

En autohjælpskontrakt med en værdi på op til 300 mio. kr. er nu sendt i udbud. Det er politiet og Vejdirektoratet, som er gået sammen om at udbyde bugsering og bjergning af køretøjer, assistance i tilfælde af akutte hændelser på vejene – herunder trafikuheld, hærværk og usædvanligt vejrlig – samt assistance til skiltning og trafikregulering.

Autohjælp

54-årig mand dræbt i kollision med autohjælpsvogn

En 54-årig mand fra Gilleleje mistede torsdag livet i en trafikulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse, hvor han ramte en modkørende autohjælpsvogn fra Falck. Redderen fik lettere skader ved ulykken, der skete kl. 12.35. Strækningen blev efterfølgende spærret, mens politi og redning arbejdede på stedet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Nu kan alarmcentralerne lokalisere 112-opkald fra Android-smartphones

Den såkaldte AML-teknologi er nu blevet udrullet til smartphones, der anvender Android-styresystemet.  Det betyder, at en borger, der ringer 112 fra en smartphone, der anvender Android, vil kunne lokaliseres af alarmcentralen – og dermed vil kunne få hjælp, selv om borgeren ikke selv er klar over præcist, hvor den pågældende befinder sig.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet udvider med 25 ekstra ATK-køretøjer

Som led i en styrkelse af Automatisk Trafikkontrol (ATK) udvider politiet nu det samlede antal ATK-køretøjer fra 82 til i alt 107. Det sker på baggrund af den seneste politiske flerårsaftale for politiet. Den nye model af ATK-køretøjerne, som politiet nu har taget i anvendelse, rummer samtidigt en række forbedringer i forhold til den tidligere model.

Politi

23-årig varetægtsfængslet efter dødstrusler ved 112-opkald

En 23-årig mand fra Aalborg er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete, efter at politiet var blevet tilkaldt, fordi den 23-årige tirsdag ringede 112 og truede med at slå den sundhedsfaglige visitator på AMK-vagtcentralen ihjel, hvis der ikke blev sendt en ambulance. Da politiet havde lokaliseret manden, slog han endvidere en politibetjent i hovedet med knyttet hånd.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook